10 C
Suceava
februarie 26, 2024
National

Mara Calista a reprezentat țara noastră la ONU pentru Audierile parlamentare ale Uniunii Interparlamentare |


Reprezentanta Partidului Național Liberal din Neamț, Mara Calista, a fost delegată să reprezinte România la Audierile parlamentare ale Uniunii Interparlamentare desfășurate la Națiunile Unite din New York, în perioada 8 – 9 februarie.

Cu statut de evenimente comune ale UIP – ONU, Audierile Parlamentare la Națiunile Unite ne-au oferit oportunitatea de a interacționa cu factori de decizie și experți ai ONU, precum și cu reprezentanți ai guvernelor și ai corpului diplomatic, cu care am discutat subiecte precum ‘Viitorul păcii și securității – de la bune intenții la o acțiune colectivă reînnoită; Dreptul internațional versus legea junglei; redefinirea conceptului de securitate – de la o abordare centrată pe stat la o ‘nouă paradigmă de securitate’ bazată pe securitatea umană; Scăderea temperaturii – schimbările climatice și conflictele; Femeile, tinerii și alte grupuri care acționează în sprijinul păcii; Amenințări emergente la adresa păcii: tehnologie versus progres uman; Diplomația parlamentară în sprijinul păcii: bune practici și provocări comune”.

Am subliniat faptul că România susține în mod ferm sistemul multilateral bazat pe reguli, cu ONU în centrul său, și că cooperarea la nivel global este crucială pentru găsirea unor soluții multilaterale pentru a contracara provocările secolului XXI.

Toate statele membre ale ONU ar trebui să respecte principiile din Carta ONU, să mențină pacea și securitatea internațională și să evite să facă amenințări sau să recurgă la forță.

De asemenea, am prezentat progresele pe plan intern și am oferit informații despre activitățile de cooperare internațională legate de tema ‘Femeile, pacea și securitatea’.

În semn de apreciere pentru contribuțiile României în punerea în aplicare la nivel intern a Agendei ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea, SUA au propus României să co-prezideze Rețeaua globală a punctelor focale naționale în 2023.

Aceste acțiuni sunt semnificative deoarece ne permit să avem o perspectivă globală asupra unor probleme comune și ne ajută să găsim cele mai bune soluții pentru a le rezolva și pentru a beneficia de sprijinul necesar.

Din delegație au mai făcut parte colegii mei de pe Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, GRUI, Ciprian Șerban, Ștefan – Ovidiu Popa, Adrian Miroslav Merka, Marcel Vela și Silvia Dinică”, a declarat Mara Calista.

I.C.Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

VIDEO | Persoana pe motocicletă care l-a agresat pe Mircea Badea în ring, aproape să fie ucisă pe stradă: Lovituri cu mâinile, picioare și sticle în cap

admin

E obligatoriu în România! Anunț pentru toată lumea care își face buletinul – Capital

admin

De ce ar trebui România să se intereseze de noul ‘cadru financiar’ din UE

admin

Leave a Comment