10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Internațional

Ministrul german responsabil de finanțe susține că o eventuală ieșire a Germaniei din UE ar deteriora economia țăriiPiaţa unică a UE este de o importanţă majoră pentru motorul Europei, iar o potențială „ieșire a Germaniei din UE” ar fi cel mai defavorabil scenariu pentru Germania, care depinde de exporturi, a declarat Christian Lindner într-un interviu acordat Bloomberg.

El a adăugat că „ar afecta grav economia”. „De aceea trebuie să le spunem oamenilor: «Bine, poate că nu sunteţi în acord cu politicile guvernamentale, dar acesta nu este un motiv pentru a schimba întregul sistem și pentru a modifica ceea ce stă la baza prosperității noastre»”.

Reprezentanți politici și persoane din mediul de afaceri au avertizat în repetate rânduri că viziunea AfD privind o versiune germană a Brexit-ului ar fi devastatoare pentru activitatea economică.

Liderul AfD, Alice Weidel, a descris Brexit ca un „model pentru Germania” într-un interviu acordat cotidianului Financial Times luna trecută și a propus organizarea unui referendum pentru „a lăsa poporul să decidă, la fel cum s-a întâmplat în Marea Britanie”.

Lindner a recunoscut că…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Ivanka Trump va fi obligată să dea declarații în procesul civil de înșelăciune intentat împotriva tatălui său

admin

VIDEO Rusia a lansat un nou atac la graniţa României. Locuitorii din Tulcea au urmărit exploziile din portul ucrainean Izmail

admin

Războiul din Ucraina, ziua 516. Ucraina se răzbună după ce ruşii au bombardat Odesa. Mai multe explozii au fost raportate la Moscova

admin

Leave a Comment