10 C
Suceava
februarie 26, 2024
Internațional

Proiectul de asistență externă câștigă teren în Senat. Chestiunea va fi în Camera ReprezentanțilorSenatul american, condus de membri ai partidului democrat, a reușit duminică să depășească un nou obstacol procedural și a trimis proiectul de asistență externă spre un vot final de adoptare în zilele viitoare, conform Reuters.

Susținerea financiară este considerată crucială de către Kiev, cu doar câteva zile înainte de împlinirea a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Cu toate acestea, adoptarea în Senat ar însemna trimiterea proiectului de lege în Camera Reprezentanților, care este controlată de membri ai partidului republican.

Președintele democrat Joe Biden, care a cerut asistența de mai multe luni, a declarat vineri că, dacă nu se va reuși adoptarea măsurii, Congresul ar fi vinovat de „neglijență” .

Proiectul de lege ar putea progresa înainte dacă membrii democrați și republicani ajung la un acord pentru a accelera adoptarea măsurii. Cu toate acestea, până în prezent, nu s-a ajuns la un astfel de acord.

Proiectul de lege include 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel în războiul său împotriva Hamas și alte sume mari pentru a…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Alcaraz a trecut de Daniel şi a ajuns în turul al treilea la Roland Garros

admin

Ţările UE care se învecinează cu Rusia sunt în alertă, în contextul rebeliunii lui Prigojin împotriva Moscovei

admin

LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 29. Zelenski crede că victoria este posibilă în acest an, dar avertizează aliaţii / Ucraina a interceptat două rachete ruseşti lansate spre Odesa / Vremea mai caldă e motiv de bucurie pentru Rusia, spune Prigojin

admin

Leave a Comment