10 C
Suceava
februarie 27, 2024
Local

Suceava și Rădăuți, la acea dată, aveau statutul de mitropolie și episcopie.


Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a intervenit în apărarea poziției sinodale cu privire la reactivarea Mitropoliei Tomisului. Acesta a subliniat că relația sa cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este una pozitivă, în ciuda divergențelor existente în cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Într-un interviu acordat, IPS Calinic a evidențiat necesitatea ca orice decizie referitoare la reactivarea Mitropoliei Tomisului să fie luată de Sfântul Sinod. Acesta a respins speculațiile privind o presupusă animozitate între ierarhi din cadrul BOR și l-a susținut pe Arhiepiscopul Tomisului, respingând acuzațiile de scădere a popularității. De asemenea, Cancelaria Sfântului Sinod al BOR a anunțat că va investiga încălcările ordinii statutare și presiunea publică pentru a decide dacă IPS Teodosie va fi sancționat. În trecut, cererea de transformare a Arhiepiscopiei Tomisului în Mitropolie fusese respinsă în 2003.

Citiți articolul complet

Sursa & Foto Credit- „www.newsbucovina.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News. După cum vedeți, este precizată sursa, creditul foto și linkul către articolul complet. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Pruncul a deteriorat un monument religios cu automobilul furat de la mama sa. Cum a reușit să scape de urmărire?

admin

Un copil din Gura Humorului a suferit o pareză în urma unei injecţii. Medicul nu poate fi obligat să plătească despăgubiri

admin

Horia Brenciu și HB Orchestra Big Band vor prezenta spectacolul „My Way” pe scena din Suceava – Monitorul de Suceava

admin

Leave a Comment