20.3 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Au fost confiscate Ifronul și autoutilitara de la un infractor prins în timp ce sustrăgea balast din râul Suceava în localitatea Gălănești.


Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de exploatare a agregatelor minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă, conform Legii Apelor adoptată în 1996. Aceștia au depistat și pus sub sechestru un utilaj de exploatare și un vehicul de transport de mare tonaj, în urma unei alerte referitoare la furtul și exploatarea neautorizată a balastului din cursul râului Suceava.

Echipa de patrulare din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Gălănești a fost informată cu privire la sustragerea de balast dintr-o zonă a unui curs de apă din apropiere. Polițiștii au intervenit prompt și l-au identificat pe un individ care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava în cassa unei mașini basculante, fără a deține autorizațiile necesare. S-a dispus inițierea de investigații pentru furt calificat și exploatarea ilegală a agregatelor minerale în arii protejate. Utilajul și mijlocul de transport au fost sechestrate până la finalizarea anchetei.

Suplimentar, în urma verificărilor preliminare, s-a hotărât extinderea investigațiilor pentru încălcarea legislației prin exploatarea neautorizată a agregatelor minerale, implicându-se în acest demers și Administrația Națională Apele Române și Garda de Mediu. Utilajul și mașina basculantă au fost ridicate și depozitate la sediul IPJ Suceava din Stroiești, în așteptarea clarificării situației.

Citeste articol integral

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News. Așa cum ați remarcat, sursa, creditul fotografiilor și linkul către articolul complet sunt menționate în mod explicit. Dacă doriți să nu mai facem preluarea articolelor de pe publicațiile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și vom întrerupe acest proces imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Related posts

Viscol puternic în mai multe zone din județul Suceava. Dificultăți pe DN 17 între Ilișești și Păltinoasa din cauza ninsorii.

admin

Universitatea din Suceava reprezentată la conferință internațională „Europa Carpaților” în Polonia.

admin

Șofer în vârstă de 45 de ani din Bosanci prins consumând alcool în timp ce conducea pe strada Mihai Eminescu

admin

Leave a Comment