16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

În prezent, la Salonul Global de Turism de la Paris, România va prezenta un stand. MEAT l-a incitat pe județul Caraș-Severin


Partea cea mai importantă a României la Salonul Global de Turism de la Paris, ce va avea loc la Expo Porte de Versailles, în intervalul 14-17 martie 2024, o va reprezenta județul Caraș-Severin. În anul 2023, lipsind de la Salonul Global de Turism de la Paris, România a decis să acorde atenție ofertei turistice a județului Caraș-Severin prezentată în timpul Târgului de Turism al României din 15-18 februarie 2024.

Cel mai atrăgător aspect al ofertei turistice a județului Caraș-Severin pentru anul 2024 este diversitatea culturii, frumusețea peisajelor și posibilitățile turistice excepționale. Combinând atracțiile naturale, cum ar fi Cheile Nerei sau cascada Bigăr, cu punctele de interes cultural-istoric, cum ar fi vechile cetăți și mănăstiri, Caraș-Severinul speră să atragă atenția celor care caută o experiență de vacanță mai autentică, departe de resorturile obișnuite.

Sursa foto: outdooractive.ro

Care a fost contribuția județului Caraș-Severin la Târgul de Turism al României?

La evenimentul de la Romexpo, s-a lansat și prezentat ghidul turistic digital al județului sub forma unei aplicații disponibile atât pe Android, cât și pe iOS, oferind informații atât în limba română, cât și în limba engleză.

Oferta propusă de județul Caraș-Severin a inclus mostre de apă pură de izvor din Rezervația Naturală Domogled, bere artizanală, mezeluri tradiționale, reprezentând esența gastronomică din această zonă. De asemenea, la standul județului au fost expuse piese din colecția personală a lui Iacob Sârbu, incluzând sute de fotografii, cărți și medalii vechi de sute de ani, provenind din Băile Herculane.

„Spectacole artistice extraordinare susținute de soliști de marcă de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și alte talente tinere, împreună cu sfaturile prețioase pentru turiști oferite de reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin și cei ai Serviciului Turism, au făcut ca prezența județului Caraș-Severin la târg să fie una memorabilă”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

De la Caraș-Severin până la Paris

Având în vedere că anul trecut, România nu a fost prezentă la Salon, deși își rezervase un stand pentru care ar fi trebuit să achite anticipat o taxă, sperăm ca, de data aceasta, să nu apară alte obstacole organizatorice care să împiedice promovarea turistică cărășeană în competiția intensă pentru atenția pasionaților de călătorii. Deoarece pe site-ul Salonului Global de Turism de la Paris, România nu este menționată printre țările participante.

 Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Grupul Banca Transilvania se alătură Cartei Diversității din România – Revista Biz

admin

Mama criminalului de 16 ani susține că victima nu a căzut de la pumni, ci s-a împiedicat

admin

Ce sunt „pietrele vii” din România? Englezii sunt fascinaţi de ele: cresc doar de la ploaie. Zona superbă în care se află

admin

Leave a Comment