15.3 C
Suceava
martie 26, 2025
Alegerea Editorilor

Uniunea Conexiuni pentru Societate: Atelierul „INTRARE-Nos” aduce afecțiunea în inimi ale copiilor și tinerilor cu handicap

Membrii Uniunii Conexiuni pentru societate au continuat seria atelierelor tematice dedicate copiilor/tinerilor cu handicap din regiunile rurale, prin organizarea atelierului de art-terapie și exprimare emoțională „INTRARE-Nos”, concentrat pe tema iubirii.

Sâmbătă, 24 februarie 2024, pe durata a aproape 2 ore, 20 de copii și tineri din localitatea Brăești, cu dizabilități, împreună cu frații și surorile lor, au participat, alături de părinții/ bunicii lor, la un atelier de creație pentru confecționat felicitări și inimioare roșii, celebrând astfel tradițiile românești legate de Dragobete. Copiii au plecat acasă cu ornamentele realizate de ei, dulciuri și fructe.

A fost organizat și un atelier pentru părinți, cu caracter educativ: recunoașterea și gestionarea emoțiilor, importanța inteligenței emoționale, povești terapeutice privind controlul emoțiilor, empatia și altele. S-au utilizat marionete reprezentând emoții fundamentale, activități care stimulau simțurile și cărți pentru copii din colecția „Emoțiile Sarei”.

De ce ar trebui să participe copilul/tânărul la ateliere de creație?

– pentru a-și exprima liber sentimentele, emoțiile și gândurile, folosind culoarea și estetica;

– pentru a-și dezvolta abilitățile practice, sociale și artistice, pentru a-și exprima creativitatea, a-și mari încrederea, construind singuri obiecte vesele;

– pentru a-și îmbunătăți abilitățile pe care le pot aplica în situații cotidiene; părinții participă și ei împreună cu copiii lor;

– pentru a-și stimula imaginația și coordonarea motorie fină;

– pentru a-și extinde cercul de prieteni.

„Prin toate activitățile organizate, ne propunem să susținem dezvoltarea armonioasă a celor mici, să consolidăm relațiile sănătoase dintre ei și părinți, să promovăm dezvoltarea abilităților cognitive, artistice și altele. Pe lângă aspectele practice ale atelierelor, avem și o latură psihologică, menită să sprijine copiii să aibă mai multă încredere în ei și să-și exprime cu încredere sentimentele și trăirile.”

Atelierul include și o componentă informală destinată părinților, cu scopul de a le îmbunătăți abilitățile parentale și implicarea în educația copiilor.” (Carmen-Elena Șmit – președintele Uniunii Conexiuni pentru societate)

Atelierul face parte din proiectul „Comuniune prin culori”, desfășurat în comunitățile din județul Botoșani, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate Cluj și MOL România, prin Programul Mol pentru sănătatea copiilor, 2023 – 2024.

Accesul este gratuit!

Related posts

Botoșani: Locul unde 90 de oameni primesc zilnic o șansă datorită comunității

admin

Bogdan Cărăuşu şi-a anunțat candidatura pentru Consiliul Local Botoşani: Un concurent nou, autonom și sprijinit de figuri notabile

admin

O explozie de imaginație la ‘Atelierul Iepurașului de Paște’ din Comuna Dersca: Copii cu diverse condiții împreună într-o sărbătoare a solidarității și creației!

admin

Leave a Comment