16.2 C
Suceava
iunie 13, 2024
Local

Celebrarea Martyrilor închisorilor la Palatul Dornelor din Suceava


Evenimentul de comemorare a „Martyrilor închisorilor”, desfășurat la Palatul Dornelor din Vatra Dornei, a adunat pictură, muzică și poezie pentru a onora memoria celor care au apărat libertatea și credința în perioada comunistă. Expoziția de grafică în pastel cărbune, intitulată „Cade albă nea peste fața mea”, creată de artistul Aida Șușter Boțan, a fost punctul central al evenimentului organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Participanții au beneficiat de un program artistic și cultural extins, ce a inclus momente religioase, interpretări muzicale și recitări de poezii despre suferințele și sacrificiile mărturisitorilor. Evenimentul a fost marcat și de decorarea artistei Aida Șușter-Boțan cu Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” pentru contribuția sa la promovarea istoriei și artei în comunitate. Expoziția va fi deschisă și în alte orașe din țară, transmitând astfel mesajul de iubire pentru patrie și valorile creștine ortodoxe în întreaga țară.

Citeste întregul articol

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notificare pentru publicații: Informațiile sunt automat preluate din feed-ul Google News. Așa cum se vede, sursa este specificată, precum și creditul foto și linkul către articolul complet. Dacă nu doriți ca articolele dvs. să mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos și le vom opri imediat.

Reclamații si Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

O tragedie s-a petrecut în Broșteni, după ce un individ și-a dat foc la locuință în urma unui conflict conjugal.

admin

Acțiuni pentru descurajarea utilizării substanțelor narcotice și traficului de ființe umane la școala Sf. Andrei din Gura Humorului.

admin

IMAGINI: Teribilul accident aproape de Zidul Morții, 3 răniți

admin

Leave a Comment