16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

O metodă extrem de simplă prin care un individ sustrage autoturisme în valoare de 7.000 – 8.000 de euro în București. Nicio persoană nu a considerat oportun să-l interogheze


Procedura era extrem de simplă şi inteligent pusă la punct. Subiectul își îndrepta atenția către mașinile aparținând firmelor de închirieri auto ce nu depășeau o valoare de 7-8.000 de euro. Era de părere că dispariția acestora nu va fi observată imediat și că va reuși să-și acopere urmele pentru o perioadă.

  • Bogdan Dinu, jurnalist Observator: Făptașul apela la serviciile de tractare și preciza destinația la care trebuia dus automobilul. Omitea să dezvăluie că autovehiculul nu îi aparținea. 

Un aspect minor, pe care nimeni nu-l verifica. Pentru a nu școli suspiciuni, hoțul apela de fiecare dată la o altă companie de tractări. Astfel, șoferilor platformelor nu le apărea nimic neobișnuit.

Nici centrele de dezmembrare alese nu erau aceleași

Opta pentru locații diferite din București și Dâmbovița. Aici, vehiculele erau comercializate și urmau să fie dezmembrate pentru piese. Doar două dintre cele trei mașini furate au fost recuperate de proprietari.

Inițierea investigației polițiștilor s-a produs după ce unul dintre administratorii societăților vătămate a formulat o reclamație.

  • Crina Eșanu, reprezentanta Poliției Capitalei: Suspectul a fost identificat și condus la audieri, iar pe baza probatoriului adunat acesta a fost reținut pentru 24 de ore. 

Bărbatul se află sub control judiciar pentru 60 de zile și este acum sub anchetă pentru instigare la furt calificat și înșelăciune continuată. Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Modernizarea fiscal-bugetară pe care Executivul Ciolacu și-a angajat răspunderea este adoptată rapid în Palatul Cotroceni

admin

Analist economic: singura întrebare se pune când, nu dacă vor veni cei de la FMI. Situația este dezastruoasă!

admin

Consumatorii ar putea fi serviți cu apă gratuit în orice local din România

admin

Leave a Comment