16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
Internațional

Şapte vehicule subacvatice NATO participă la un antrenament detaliatAmbarcațiunile din Grecia, Franța, Italia, Spania, Turcia și SUA au ajuns duminică în largul coastei Siciliei pentru a desfășura exercițiul Dynamic Manta 24.

Vehiculele navale au căutat și au fost căutate succesiv, în strânsă coordonare cu mijloacele aeriene și de suprafață, pentru a se antrena și perfecționa capacitățile în acest domeniu special de conflict, au declarat oficialii.

Fiind cel mai avansat antrenament NATO de luptă antisubmarin (ASW), acesta pregătește echipajele să răspundă și să se adapteze la orice tip de pericol sub suprafața mării.

Marina italiană găzduiește antrenamentul, oferind sprijin logistic de la baza navală Augusta, din portul Catania și de la baza aeriană Sigonella.

„Vehiculele NATO din estul Mediteranei monitorizează în mod obișnuit activitatea navală rusă, inclusiv vehiculele subacvatice”, a declarat Alper Vural, locțiitorul comandantului vehiculului subacvatic turc.

„Aliații au decis, de asemenea, să consolideze forțele navale permanente ale NATO…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

PLANUL DE PACE AL CHINEI. Poziţia Chinei cu privire la soluţionarea politică a crizei din Ucraina

admin

Conflictul din Ucraina, ziua 676. Federația Rusă amenință cu represalii dure după incidentul din Belgorod. Ucraina a executat un atac cu rachete tip Vampire MLRS, de fabricație cehească

admin

Un atac asupra spitalului Al Awda din nordul Fâșiei Gaza a dus la moartea a trei medici în ziua de marți

admin

Leave a Comment