12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

Sperie la metrou, după ce două trenuri au fost pe cale să se lovească. Călătorii, inclusiv copii, blocați 40 de minute în pasaj subteran


Momente de îngrijorare la metrou după ce două trenuri au fost aproape să se lovească. Metrotrex afirmă că s-a produs o greșeală umană la ghidaj și două garnituri s-au ciocnit ușor. Sute de indivizi, între care mulți minori și persoane în vârstă, au rămas captivi în tunel.

Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a comunicat la AGIFER, urmând ca autoritățile competente să investigheze evenimentul și să ia măsurile necesare. Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren, ceea ce a dus la unirea celor două garnituri. Subliniem că în urma acestui incident nu sunt victime sau prejudicii materiale”, a transmis Metrorex.

Metrorex precizează că unul dintre trenuri a fost redirecționat pe direcția greșită și a ajuns față în față cu o altă garnitură.

Din cauza acestui incident, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se desfășoară circulație, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în regim pendular.

Valentin Stan, reporter Digi24: Metrorex a necesitat mai mult de o oră pentru a confirma oficial că două trenuri s-au ciocnit la metrou. Se pare că este vorba despre o garnitură care a pătruns pe o linie ocupată de un alt tren. Se pare că a fost o lovitură ușoară între cele două garnituri de metrou.

Acest incident a avut loc la stația Timpuri Noi, pe tronsonul 1.

Conform informațiilor deținute până acum, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, însă pentru o perioadă semnificativă de timp, indivizii aflați în cele două trenuri au rămas captivi în tunel, deoarece respectivele garnituri nu ajunseseră la stație. Persoanele relatează că nu au putut coborî din vagoane, mai mult, unii dintre cei care au trimis imagini și informații direct de la fața locului menționează că luminile din trenuri s-au stins și au apărut secunde de panică în interiorul vagoanelor.

Sute de indivizi se aflau în acele trenuri, fiind vorba despre o oră de vârf în București, foarte mulți oameni întorcându-se de la locurile de muncă. Printre pasageri se regăseau și foarte mulți minori și persoane în vârstă.

Mii de indivizi așteaptă în stații să urce în trenurile de metrou.

Acest eveniment grav a fost provocat de o greșeală umană, conform reprezentanților Metrorex. Practic, unul dintre conducătorii metroului nu ar fi respectat anumite norme, fenomen care a condus la această situație.

Circulația la metrou este automatizată în mod normal, în sensul că dacă un tren este blocat pe linie, cealaltă garnitură ar trebui să se oprească automat și să prevină coliziunea. 

Metrorex a inițiat o anchetă și desfășoară investigații. La un moment dat s-a vehiculat ideea că unuia dintre conducători i s-ar fi făcut rău, însă este prea devreme pentru a confirma acest aspect și a trage concluzii. 

Pozitia oficială a companiei de transport este că a fost o greșeală umană. 

Redactor : Liviu CojanAflați mai multe – Sursa Google News

Related posts

Cine sunt cei mai populari actori din telenovele turcești. Iată serialele turcești pe care le poți vedea la Kanal D

admin

Marcel Ciolacu reducă entuziasmul PNL: Social-democrații prezic o lovitură electorală dureroasă pentru liberali (VIDEO)

admin

Este necesar să prezinte argumente clare și precise

admin

Leave a Comment