16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

O corporație de talie mondială dorește să recruteze în România peste 400 de indivizi


Firma subsidiară a Microsoft, una dintre cele mai mari entități din domeniul IT la nivel global, își propune, în cursul acestui an, să își completeze echipa cu peste 400 de angajați, conform declarațiilor lui Bogdan Putinică, directorul general al Microsoft Romania.

La încheierea anului 2022, conform ultimelor statistici, compania avea în cadrul său 1.558 de angajați.

„Motivul principal al recrutărilor îl constituie potențialul economic al României. Scopul stabilit vizează extinderea activității curente,” a explicat Putinică, menționând că piața locală reușește să furnizeze forță de muncă calificată.

„În Franța, angajarea a 400 de persoane ar fi mult mai dificilă. Ar fi nevoie de 5 ani pentru a atinge acest obiectiv,” a declarat șeful Microsoft Romania, conform profit.ro.

Se caută specialiști în domeniul software

Conform informațiilor, compania are disponibile 150 de poziții. „Suntem în căutarea de ingineri software, specialiști în suport tehnic, în soluții tehnologice,” a subliniat Putinică.

Acesta a menționat că, la nivelul Europei, subsidiara din România ocupă locul al doilea ca mărime, imediat după cea din Irlanda.

„Pentru grupul Microsoft, România este considerată a fi o țară cu creștere semnificativă,” a afirmat reprezentantul companiei.

A adăugat că afacerile Microsoft Romania au înregistrat o evoluție pozitivă în 2023.

„Consumul de tehnologie a cunoscut o creștere, atât la nivelul utilizatorilor individuali, cât și în cadrul companiilor și organizațiilor, iar această cerere s-a reflectat și în performanța activității noastre, care a crescut în 2023. Am aproape de un miliard de lei la finalul anului trecut,” a declarat Putinică.

Datele publice arată că în 2022, firma subsidiară a Microsoft în România a înregistrat o cifră de afaceri de 684,3 milioane de lei, cu peste 22% mai mare comparativ cu anul anterior.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Florin Barbu: Comerțul cu cereale în România nu…

admin

sabrerul Alexandru Eva este vicecampion la cadeți cu echipa României!

admin

Ce înșelăciune s-a abătut asupra noastră?

admin

Leave a Comment