Anteriorul ministru al Afacerilor Externe, actualul șef al BNaR, Adrian Cioroianu, critică aspru jurnalista Emilia Șercan într-o postare pe platforma sa de socializare. Emilia Șercan este acuzată de propagare a știrilor false și de frică, iar Cioroianu solicită o discuție deschisă cu privire la informațiile lansate de Emilia Șercan despre Biblioteca Națională.
„Femeia Emilia Șercan, trecând de la imaginea pozitivă pe care mi-a lăsat-o cu ceva timp în urmă, ajunge acum la a fabrica știri false
#EmiliaȘercan În mod repetat, răspândiți minciuni/știri false atât despre BNaR, cât și despre persoana mea. Ar trebui să vă simțiți jenată – chiar dacă nu cred că aveți astfel de scrupule. Vă voi oferi un răspuns detaliat data viitoare, deoarece oricum evitați cu frică o dezbatere față în față cu mine, așa cum am propus public de mult timp! Nu veți putea totuși ocoli această situație la nesfârșit. Și atunci vom vedea cui îi va fi demascată mascarada.
Până atunci, pentru dumneavoastră și ceilalți postaci ai dvs., trei idei:
● Alții erau obișnuiți să se teamă sau să vă ocolească diferite personaje în aceeași situație. Nu am motive să mă tem de dumneavoastră, nici să vă evit (ba chiar vă provoc!) și, în plus, le-am comunicat tuturor angajaților mei, pe care îi hărțuiți cu tot felul de solicitări (pe care le voi face publice, când voi găsi momentul potrivit, pentru că aceasta este recompensa pe care o merită), să nu se teamă de nimeni, nici de mine, dar nici de dumneavoastră.
● Faceți propagandă când corelați temperatura din bibliotecă cu mandatul meu (din ultimii doi ani). Clădirea, de la inaugurare, în 2012, a prezentat probleme, atât iarna (căldura, indiferent câtă, se „ridică” în etajele superioare, prin atriumul central, nu din cauza directorului, ci conform legilor fizicii) cât și vara (de multe ori, datorită suprafeței vitrate, efectul de seră). De la inaugurare, clădirea nu a beneficiat de o centrală proprie (depinde de apă caldă furnizată de Radet) iar sistemul de răcire este învechit de mult timp. Prin urmare: fie că nu ați călcat în clădire înainte de 2021 (și v-a captivat vreo energie stranie), fie aveți anumite frustrări legate de angajații actuali sau de mine.
● Faceți propagandă atunci când sugerați tot felul de neadevăruri legate de terenurile adiacente bibliotecii. Atât pentru dumneavoastră, cât și pentru toți cei care răspândiți informații eronate/știri false: nici terenurile din jurul Bibliotecii Naționale, nici parcarea, nici cabinele paznicilor, nici paznicii din exterior, nici stâlpii etc. NU se află sub administrația BNaR, deci orice comentarii pe aceste teme sunt fie manipulări, fie minciuni sau fantezii ale unor persoane neinformate.
Domnule Șercan, vă spun acest lucru prietenește, pentru a evita acuzații de amenințare: nu veți putea evita la nesfârșit o întâlnire directă, publică, cu mine, în care fiecare să prezinte toate informațiile, atât prezentul cât și trecutul său, fără reticențe.
Până atunci, puteți arunca cu pietre cât doriți, dar să nu uitați că eu cred în efectul de bumerang al ideilor!” a postat Adrian Cioroianu pe pagina sa de socializare.