16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

Deloitte Fuziuni și Achiziții 2024. Laura Bobar, Deloitte România: Regulile vânzătorului stabilite…


În România au avut loc 130 de tranzacții de peste 5 milioane euro pe piața de fuziuni și achiziții în 2023. Valoarea totală estimată de Deloitte a fost cuprinsă între 6,5 și 7,2 miliarde euro.

Laura Bobar, manager senior în departamentul de consultanță fiscală la Deloitte România, a discutat în cadrul conferinței anuale Deloitte România despre modul în care o companie ar trebui să se pregătească pentru procesul de fuziuni și achiziții. Ea a evidențiat, de asemenea, principalele greșeli care, ocolite, pot conduce la o poziție avantajoasă în negocieri.

„Observăm adesea în cadrul acestor procese o lipsă de organizare, ceea ce poate genera un risc inițial general, fiind posibil ca zona fiscală să devină vulnerabilă și să existe un potențial risc tocmai din cauza lipsei de structurare a procedurilor sau a documentării inadecvate a tranzacțiilor. Este esențial, deoarece, cu siguranță, atunci când intră într-o tranzacție, antreprenorii pot porni având o poziție mult mai sigură în negocieri“, a menționat Laura Bobar la conferință, eveniment desfășurat în parteneriat cu Ziarul Financiar.

Ea a fost unul dintre speakerii participanți la conferința anuală despre Fuziuni și Achiziții Deloitte. La acel eveniment au fost prezenți reprezentanți ai unora dintre cele mai mari companii de pe piață, precum OMV Petrom și MidEuropa, care recent a vândut lanțul de magazine Profi către Ahold Delhaize. Printre participanții la dezbateri s-au numărat și administratori de fonduri de investiții, precum și specialiști de la Deloitte România sau Reff & Asociații.

În România au avut loc 130 de tranzacții de peste 5 milioane de euro pe piața de fuziuni și achiziții în 2023, potrivit estimărilor Deloitte România. Valoarea totală a pieței a fost între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, o valoare similară cu cea din 2022.

 

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

INFO Bombă cu ceas pentru România. Atacurile Rusiei sunt din ce în ce mai aproape

admin

Primul sector administrativ din țara ce va gazdui două unități medicale de stat construite de la zero

admin

”Nu este în glumă/ Sunt o sursă de energie pentru economie”

admin

Leave a Comment