16.2 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

Soluție extinsă pentru izolarea termică a clădirilor din Craiova


Primăria Craiova are în vedere încheierea unui acord-cadru pentru modernizarea blocurilor din localitate. Costul total al proiectului este de 2.305.588.481,70 de lei.

Izolare termicăIzolare termică
Izolare termică

Administrația locală craioveană a scos recent la concurs un acord-cadru pentru o perioadă de patru ani, evaluat la 2,3 miliarde de lei, dedicat izolării termice a blocurilor. Potrivit informațiilor publicate pe platforma electronică de achiziții publice, acest acord-cadru va fi activ pe durata a patru ani. Valoarea estimată se situează între 151 de milioane și 2,3 miliarde de lei. Anunțul a fost făcut public pe SEAP cu câteva zile în urmă, iar ofertele pot fi trimise până la jumătatea lunii martie.

Acordul va fi împărțit în două loturi. Lotul 1 va fi destinat sectorului sudic al orașului, cu o valoare de 1.152.794.240,85 de lei. Lotul 2 se va concentra pe blocurile din regiunea nordică a orașului, având o valoare similară cu lotul anterior, cuprinsă între 75.769.560,78 și 1.152.794.240,85 de lei.

Procedură de achiziție

Izolare termicăIzolare termică
Izolare termică

Anunțul publicat pe SEAP comunică: “Municipiul Craiova își propune să încheie un acord-cadru, care să constea în realizarea lucrărilor pentru „Optimizarea performanței energetice a blocurilor de locuințe din municipiu”.

Scopul lucrărilor de reabilitare termică este de a îmbunătăți eficiența energetică a blocurilor de locuințe, respectiv de a diminua consumul energetic necesar încălzirii apartamentelor, cu menținerea unui climat termic confortabil și îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonelor.

Cerințe specifice

Scăderea consumului de energie pentru sistemele de încălzire ale blocurilor de locuințe va duce la: reducerea cheltuielilor de întreținere pentru încălzire, reducerea impactului schimbărilor climatice prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea independenței energetice prin diminuarea consumului de combustibil necesar încălzirii și îmbunătățirea peisajului urban al localităților. Cantitățile minime și maxime estimate pe perioada acordului-cadru, pentru fiecare lot în parte, precum și pentru un contract secundar, sunt detaliate în Anexele nr.1, nr.2, nr.3 și nr.4 ale documentației de atribuire. Aceste estimări reprezintă cantități aproximative care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, ele putând fi mai mici, egale sau mai mari decât estimările, în funcție de nevoile autorității contractante.

Proiectele de renovare energetică a clădirilor rezidențiale din municipiul Craiova, pentru care primăria a semnat contracte de finanțare pentru PNRR, nu vor fi incluse în acordul-cadru, deoarece necesitățile pentru acestea sunt deja cunoscute în momentul începerii procedurii de atribuire. Orice modificare a acordului-cadru/contractului de achiziție publică, pe parcursul perioadei de valabilitate, se va face conform condițiilor prevăzute de art. 221 din Legea nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare”, conform documentației de atribuire.

Foto: proidea.ro

În cadrul anunțului postat pe SEAP se menționează că finanțarea acestei inițiative va proveni din bugetul local sau din alte surse. Pentru suportarea costurilor aferente contractelor secundare încheiate pe perioada acordului cadru, administrația locală poate apela la proiecte sau programe finanțate prin fonduri europene.

Proiectul de construcție

Ce presupun aceste lucrări de modernizare a blocurilor în valoare de 2.305.588.481,70 de lei? În primul rând, se vor efectua:

  • protecții hidroizolante,
  • montaje de instalații pentru clădiri,
  • instalații electrice,
  • instalare de uși și ferestre,
  • reparații de fațadă la blocuri.

Contractantul are opțiunea de a subcontracta aceste lucrări.

Materialele utilizate pentru izolarea termică vor include: polistiren extrudat și expandat, izolație din vată bazaltică, cu tâmplărie din PVC. De asemenea, terasele blocurilor vor fi izolate și va fi izolat și planșeul peste subsol. Lifturile din blocurile turn vor fi înlocuite, iar panouri fotovoltaice vor fi montate. La finalizare, fațadele blocurilor vor fi finisate cu tencuială decorativă.

Articol complet: (VIDEO) Aproximativ 5 milioane de țigarete descoperite într-un ansamblu rutier în PTF Bechet

Mai multe detalii – Sursa Google News

Related posts

„O avere rapidă!”. Un imens capital strâns din practicarea cerșetoriei timp de numai 3 ore, de către un impostor din Constanța care susținea că suferă de bătrânețe și boală

admin

Marcel Ciolacu, referitor la Boloș: 'S-a chinuit să mă înlocuiască și să devină un fel de influență malefică'

admin

Lupta susținătorilor schimbării progresiste din România. Subiectele disputate care nu găsesc partide cu influență pentru a fi implementate

admin

Leave a Comment