12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Internațional

Tiraspol solicită oficial Rusiei să protejeze Transnistria împotriva „presiunilor” din partea Republicii MoldovaDecizia a fost luată de a emite un apel la Consiliul Federației și la Duma de Stat a Federației Ruse pentru a solicita măsuri de apărare a Transnistriei în contextul presiunii crescute din partea Republicii Moldova, conform unei rezoluții adoptate de sute de lideri politici transnistreni la Tiraspol, capitala și cel mai mare oraș din regiunea separatistă, conform Politico.

Apelul nu cere explicit Moscovei să anexeze Transnistria, așa cum a anticipat un politician din opoziția transnistreană în zilele anterioare adoptării rezoluției.

Rezoluția subliniază că în regiune trăiesc peste 220.000 de cetățeni ruși.

Transnistria, aflată de-a lungul frontierei Republicii Moldova cu Ucraina și cu o populație predominant formată din ruși, ucraineni și moldoveni, funcționează ca un stat neconocut din perioada post-sovietică, păstrându-și steagul din era sovietică cu secera și ciocanul și având limba rusă ca una dintre limbile oficiale.

Republica Moldova…Citește mai mult – Sursă Mediafax

Related posts

Conflictul din Ucraina, ziua 568. Peste 100 de instalații de infrastructură portuară au fost deteriorate în atacurile efectuate de Rusia asupra porturilor ucrainene / Administrația Biden „nu va ezita” să impună sancțiuni adiționale Rusiei și Coreei de Nord în cazul în care acestea vor încheia noi tranzacții cu armament

admin

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă intercontinentală care a căzut în Marea Japoniei

admin

Rusia denunţă „războiul hibrid” al Occidentului şi cere înlăturarea capabilităţilor din statele vecine

admin

Leave a Comment