12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

Ciclul puternic afectează România, provocând în Vest ninsori masive. Precipitații agresive în majoritatea regiunilor țării


Tempesta care s-a declanșat deasupra Mării Mediterane aduce cu sine particule de praf din deșertul Sahara. Ploile vor transporta în atmosferă particule roșiatice de nisip din straturile superioare ale atmosferei. 

Diana Marin, expertă în meteorologie la Observator: Praful saharian va fi prezent în stratul înalt al atmosferei și va fi coborât la nivelul solului de către precipitațiile care vor cădea mai ales în jumătatea vestică a țării. Acest praful va fi depus pe vegetație și pe obiecte și va fi vizibil pe durata zilei de mâine. Dacă curățăm, de exemplu, mașina cu un șervețel curat, vom observa nuanțe de nuanțe roșiatici, extrem de fine. 

„Precipitații agresive” în majoritatea regiunilor țării

Suntem în marginea ciclonului mediteranian, însă ploile vor persista în cursul acestei nopți și al zilei de mâine în zona Banatului, Olteniei și, în zone restrânse, în Crișana, Muntenia și Transilvania.

Ciclul a provocat probleme majore în Franța, Grecia și Italia

Ciclul care afectează România a generat dificultăți serioase în Franța, Grecia și Italia. Numeroase localități din apropierea de Milano au fost acoperite de zăpadă. Rezidenții au trebuit să-și croiască drum prin troienele care ajungeau până la nivelul taliei. La 300 de kilometri depărtare, în vecinătatea Veneției, s-a confruntat cu inundații.

Localnicii au construit diguri folosind saci cu nisip pentru a-și proteja casele, localurile și magazinele. În proximitatea Veneției s-a emis un avertisment de cod roșu pentru ploi și inundații. 

Ana Ionescu:Mai ales că nu m-am așteptat niciodată ca apa să intre în casă cu jumătate de metru, aproape cu 70 de centimetri, pentru a fi exact. Am rămas șocată, complet șocată!

Te-a interesat acest articol?

ApreciazăCitește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Proiectul Interreg VA România – Ungaria: Transmiterea cererii de rambursare intermediare nr. 5 la Comisia Europeană

admin

O rețea de clinici specializate în probleme de vedere din România, „Dr. Holhoș”, se extinde și în orașul Târgu Mureș

admin

Conaționalii români din Spania păstrează un loc special în inima lor pentru țara de origine!

admin

Leave a Comment