16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

Gheorghe Hagi are cunoștințe despre cum să obțină din nou performanțe remarcabile în România


Vineri, 01 Martie 2024, ora 17:41

454 vizualizări

Gheorghe Hagi are cunoștințe despre cum să obțină din nou performanțe remarcabile în România

FOTO DigiSport.ro

Căpetenia Generației de Aur a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că rezultatele înregistrate în vremea când era jucător nu au fost întâmplătoare și că România necesită un plan la nivel național pentru a readuce sportul în vârf.

„În calitate de sportiv am considerat că am atins performanța la nivelul maxim posibil, pe o durată de 10 ani. Dar lucrurile nu s-au petrecut întâmplător, ci au fost parte a unui plan bine stabilit. În prezent, dacă ne dorim ca România să redevină un performer în sport, trebuie să acordăm prioritate sectorului sportiv. Dacă ne propunem să revenim în Liga Campionilor, este evident că trebuie să îmbunătățim nivelul și pentru acest lucru este necesar un proiect tehnic puternic la nivel național. Trebuie să definim foarte clar obiectivele de urmat. Nu putem să mai acționăm pur și simplu fără un scop bine definit”, a subliniat Hagi.

Antrenorul echipei Farul Constanța afirmă că sportul românesc, inclusiv fotbalul, nu poate ajunge la nivelul țărilor dezvoltate dacă nu se investește corespunzător în acest domeniu.

„În prezent nu putem concura cu țările dezvoltate dacă țara noastră nu investește în tineri. Dacă ne dorim un viitor, să obținem performanțe, trebuie să avem, în primul rând, un plan pe termen de 10 ani, un plan unitar care să angajeze întreaga comunitate. Abia atunci putem să ne dorim să redevenim ceea ce am fost, fie că vorbim de fotbal, handbal, baschet sau rugby. Vorbind despre sport la nivel național, trebuie să înțelegem că este un fenomen important. În prezent, fotbalul se află într-o situație relativ bună, deoarece am reușit să ne calificăm după atât de mulți ani, însă în rugby, cu rezultate de genul 80-0, nu putem accepta astfel de performanțe. La fel stau lucrurile și în handbal. Văd foști mari campioni mondiali ai României care afirmă că nu mai pot face față nivelului actual al handbalului. Dar cine ne ascultă? Purtăm discuții în gol, ne ascundem și venim cu subiecte care nu au tangență cu performanța. Dacă ar exista un astfel de proiect, aș fi entuziasmat pentru noile generații ce urmează. Totuși, cred că ne este teamă să recunoaștem că suntem competenți”, a adăugat Gheorghe Hagi.

Raport Trimestrial - evenimentul nr. 1 pentru companii la BVB

Mai multe detalii – Sursa Google News

Related posts

Autoritatea Vamală Română:Întrevederea conducătorilor administrațiilor vamale din România, Republica Moldova și Ucraina

admin

Burduja, vizită în Emiratele Arabe: Relațiile dintre România și EAU se află la un nivel fără precedent

admin

'România nu mai are nimic de făcut pentru a intra în Schengen' – Comisarul european pentru afaceri interne… – stiripesurse.ro

admin

Leave a Comment