12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Operațiuni pentru infracțiunile asupra minorilor: Salvați Copiii antrenează agenți de poliție.


În primele nouă luni ale anului 2023 au fost consemnate 13.340 de incidente de abuz, neglijare și exploatare a minorilor, iar în 10% dintre acestea (1.192 de infracțiuni) s-au înregistrat acte de abuz sexual sau/și exploatare sexuală. Majoritatea victimelor au fost fete, cu 1.062 de incidente de abuz sexual comise împotriva femeilor tinere. Asociația Salvați Copiii România a inițiat un program extensiv de instruire pentru echipele de agenți și subofieri de poliție în ceea ce privește investigarea infracțiunilor împotriva minorilor. În cadrul unui seminar desfășurat în Sinaia, 12 agenți și subofițeri de poliție au fost pregătiți pentru a investiga aceste infracțiuni. Asociația Salvați Copiii a deschis primul centru Barnahus din România, conform standardelor europene, pentru a asigura o justiție prietenoasă pentru copii în procesele judiciare. Recomandările Salvați Copiii către Guvern și Parlament includ revizuirea codului penal, promovarea sistemului de raportare a cazurilor de abuz, extinderea programelor Barnahus la nivel național și integrarea educației sexuale în programa școlară.

Citiți articolul complet

Sursa & Credit Foto- „www.svnews.ro”

Notă pentru editori: Informațiile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de redactorii noștri și apoi publicate. Așa cum observați, sunt specificate sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți eliminarea preluării articolelor dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa de mai jos și vom interveni imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Multitudinea de copii s-a distrat cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române în Suceava

admin

O tânără cu suferințe mentale din Satu Mare a dispărut

admin

Un bărbat a ajuns la spital din Suceava dintr-un motiv neobișnuit: „A venit pentru că i s-a ridicat firele de păr de pe abdomen”

admin

Leave a Comment