12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Sancțiune pentru deteriorarea unei specii protejate de flori rare. Avertisment crucial: respectați mediul înconjurător și natura!


Crocusul cu dungi, o floare cu o paletă de culori aparte, atrage atenția în acest moment, fiind ocrotită de legislație și supravegheată de experții Romsilva. Această plantă rară înflorește o singură dată pe an, în luna martie sau aprilie, și poate fi contemplată în zone umede din diverse județe din România. Culegerea crocusului cu dungi este interzisă, iar cei care încalcă regula riscă amenzi semnificative, cuprinse între 3.000 și 7.500 lei. Acestă floare, cunoscută și sub numele de iridă, provine din Europa și vestul Asiei. Cu o longevitate de aproximativ o săptămână, crocusul cu dungi poate atinge o înălțime de 40 de centimetri și se dezvoltă în zone ierboase, în luncile râurilor, până la altitudini de 800 de metri.

Citește articolul integral

Sursa & Credit foto: „adevarul.ro”

Nota pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din sursa Google News, sunt ajustate de redactorii noștri, apoi publicate. În mod evident, sursa, creditul foto și linkul către articolul complet sunt menționate. Dacă doriți ca materialele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom elimina imediat.

Sugestii & Raportări Stiri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Centrul Expozițional Cazinoul Băilor va fi accesibil zilnic timp de patru ore

admin

Multiple dificultăți nesoluționate în regiune de foarte mult timp

admin

Mandachi Hotel s-a aflat în delegări peste 640.000 de călători și va găzdui spectacole live cu artiști români.

admin

Leave a Comment