20.3 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Conferință dedicată promovării piețelor financiare din Moldova și România


Bursa de Valori București, împreună cu principala bancă din Republica Moldova, maib, alături de Wood&Co, Raiffeisen Bank International, cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, AmCham Romania și EBA Moldova, organizează la București, pe data de 27 martie, cea de-a doua ediție a conferinței „Moldova – Romania: Poduri Financiare”. Scopul evenimentului este de a încuraja colaborarea economică și a piețelor financiare dintre cele două țări, având în vedere procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană.

Evenimentul va fi onorat de participarea unor oficiali guvernamentali de rang înalt din ambele țări, printre care se numără Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României, Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova, Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Dumitru Alaiba, Viceprim-ministru și Ministrul Economiei al Republicii Moldova.

Vor fi discutate subiecte precum schimbările macroeconomice, posibilitățile de investiții și progresele din domeniul bancar moldovean, având în vedere statutul de țară candidată la UE conform deciziei Consiliului European din 23 iunie 2022. Evenimentul va avea loc în București, iar participanții vor fi reprezentanți ai organelor de reglementare și supraveghere a piețelor financiare, precum și din sectorul financiar și mediul de afaceri al ambelor țări.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cel mai important investitor instituțional din Republica Moldova, va fi reprezentată de Odile Renaud-Basso, în calitate de Președinte al BERD, și de Catarina Bjorlin Hansen, Director regional Moldova.

Conferința va oferi oportunitatea de a discuta evoluțiile economice din Republica Moldova, inclusiv creșterea economică estimată pentru viitor și reformele macroeconomice în curs de desfășurare. De asemenea, se va sublinia importanța schimburilor comerciale dintre Moldova și România, țara noastră fiind cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova și principalul investitor străin în această țară.

Conferința „Moldova – Romania: Poduri Financiare” este planificată pe data de 27 martie, în București, iar participanții sunt încurajați să se înregistreze până pe 25 martie, ora 10:00, pe site-ul evenimentului. Agenda completă a conferinței poate fi accesată online.

Citeste textul complet

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de redactorii noștri, apoi publicate. După cum se poate observa, sursa este specificată, creditul foto este menționat și există un link către textul integral al articolului. Dacă doriți să nu mai fostul publicate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom elimina imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Citiți Termenii și Condițiile

Related posts

Bărbat din Suceava eliberat de echipa de prim ajutor de la mare adâncime!

admin

Depozitare deșeuri găsite pe marginea DN 2, aproape de TIR-uri parcate

admin

Întreruperea aprovizionării cu apă în 3 localități pe data de 18 decembrie, între orele 08.00 și 18.00 pentru lucrări planificate

admin

Leave a Comment