12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

A fost stabilit un nou record de participare la Ora Pământului: Peste 32.000 de oameni s-au alăturat inițiativei Cantus Mundi.


În ziua de sâmbătă, 23 martie, un număr impresionant de peste 32.000 de persoane au luat parte la Ora Pământului împreună cu Programul Național Cantus Mundi, într-o mobilizare voluntară organizată în timpul Earth Hour. Copiii din peste 280 de grupuri corale și ansambluri Cantus Mundi au susținut concerte în locuri publice din întreaga țară, alături de membri ai familiilor lor, prieteni și mentori, pentru a susține eforturile de protejare a mediului înconjurător. Directorul artistic al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Emil Pantelimon, a subliniat importanța educației culturale și a anunțat planurile de organizare a Cantus Mundi Forum în luna mai. Impactul evenimentului s-a resimțit în 83 de localități din România și Republica Moldova, unde peste 15.000 de copii au interpretat muzică a capella în semn de solidaritate. Earth Hour, cunoscut global ca Ora Pământului, a fost inițiat în 2007 de Fundația Mondială pentru Protecția Naturii din Australia și este sărbătorit anual la nivel internațional. Programul Național Cantus Mundi încurajează cântatul coral și educația muzicală, aducând împreună peste 2.000 de grupuri corale și aproape 70.000 de copii, fiind recunoscut oficial de guvern începând cu anul 2014.

Citește articolul complet

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notificare pentru public: Informațiile sunt obținute automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de editorii noștri și apoi publicate. Este menționată sursa, creditul pentru imagine și link-ul către articolul integral. Dacă doriți să nu vă includem articolele în fluxurile noastre de știri, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos și vom lua măsurile necesare.

Raportări Știri
Contact: medialux85@gmail.com

Citiți Termenii și Condițiile

Related posts

Eveniment tragic: o femeie rănită în urma părăsirii carosabilului cu mașina

admin

Judecătoarea din Suceava trimisă în judecată pentru șase capete de acuzare

admin

Doi parteneri din Suceava au fost încarcerați pentru forțarea unei femei tinere să cerșească în ultimii opt ani

admin

Leave a Comment