16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

Cătălin Cîrstoiu: Nu voi renunța la candidatură. Nu sunt dispus să fiu un candidat sacrificat, mă identific cu voința fiecărui locuitor din București

Aspirantul PSD-PNL pentru postul de primar al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, se arată extrem de satisfăcut de progresul înregistrat în ultima săptămână de când alianța a anunțat participarea sa în cursa electorală pentru București. Deși sondajul Avangarde efectuat la cererea Digi24 îl plasează pe treapta a treia în preferințele cetățenilor din București, în spatele lui Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan, Cîrstoiu este încrezător că multe se vor schimba până la data alegerilor. „Nu mă voi retrage din competiție, sunt un concurent, un individ care triumfă în bătăliile pe care le pornește”, a declarat el la Jurnalul de seară de la Digi24.

Cătălin Cîrstoiu, pretendentul Alianței PSD-PNL pentru funcția de primar al Capitalei: Atunci când intri într-o situație critică, se întâmplă adesea ca ceea ce constați să difere complet de planul inițial, fiind astfel necesar să faci ajustări și să ieși învingător, deoarece în confruntarea cu viața nu ai voie să abordezi altă atitudine. Este similar și în ceea ce privește sondajele. Cine decide cine va conduce? Electoratul, persoanele care au încredere într-o viziune și o votează. Eu am propriile mele idei, concepții și mesaje de schimbare pe care le transmit. Elementul crucial în astfel de competiții este votul, opinia fiecărui cetățean dincolo de exprimarea votului. Dacă am lua decizii doar pe baza sondajelor, nu ar mai fi necesar un proces electoral. Am numi conducători în funcție de rezultatele sondajelor, lucru pe care nu-l pot accepta.

Exista un dinamism, lucrurile pot evolua. Sunt foarte mândru pentru că acum o săptămână nu eram prezent în această ecuație. Nu fac politică, îmi desfășor viața profesională. În prezent sunt implicat în această luptă ca reprezentant al Alianței PNL-PSD, fiind motivat mai ales de dorința liderilor acestei coaliții de a asigura stabilitate.

Am încredere în acest proiect. Ca să dau un exemplu: să presupunem că pe 9 iunie survine apocalipsa, iar dumneavoastră întrebați cetățenii în ce oraș ar dori să fie. Și un tânăr ar răspunde București. De ce? Pentru că Bucureștiul se află cu zece ani în urmă față de restul țării, iar apocalipsa ajunge mai încet aici. Exact asta vrem să schimbăm, să aducem acest oraș acolo unde îi este locul.

Cu siguranță, voi obține un rezultat similar cu cel al Alianței PSD-PNL, poate chiar mai bun. Consider că într-un oraș în care 48% dintre locuitori nu merg la vot, există o problemă majoră. Acești oameni trebuie convinși să se implice în determinarea viitorului orașului în care trăiesc. Eu le ofer o altă perspectivă, un alt mod de muncă, un alt stil de viață.

Este puțin relevat ce face un contracandidat. Eu îmi transmit propria mea viziune: un București diferit. De o săptămână prezint cum pot transmite mesajul meu către locuitorii acestui oraș. Mă aflu într-un film cu actori cunoscuți și cu ceea ce trebuie să cuprindă un mesaj explicit. Nu mă voi retrage din competiție, sunt un concurent, un individ care triumfă în luptele pe care le inițiază. Exclud posibilitatea de a renunța la această competiție. Am încredere în ceea ce reprezintă pentru Ciolacu și Ciuca și în programele celor două partide mari pentru București. Atât PSD, cât și PNL au idei valoroase, iar eu am propriile mele convingeri.

Nu sunt dispus să fiu un candidat sacrificat. Nu accept niciodată această poziție. Sunt reprezentantul Alianței PSD-PNL și cred că mesajul meu se aliniază cu dorințele fiecărui locuitor din București care simpatizează cu PSD și PNL, dar nu numai, deoarece îmi place să trăiesc într-un oraș atrăgător. Am un mesaj clar pentru oameni: un oraș mai prosper.

Editor : I.C

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Dacă Uniunea Europeană nu va acorda scutire pe GAEC 7 și 8, România are posibilitatea să ia această decizie prin reguli interne!

admin

Afara ce a întâmpinat bătrâna vânzătoare de substanțe interzise din Ialomiţa. Femeia în vârstă era monitorizată de câteva luni

admin

Adrian Negrescu, semnalare: Există o problemă importantă cu finanțele în România în prezent

admin

Leave a Comment