12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Parteneriatul dintre Suceava și o localitate din Cernăuți, Ucraina de limbă română.


Relația de colaborare se stabilește între orașul Suceava și comuna Ostrița din Regiunea Cernăuți, Ucraina, având circa 15.000 de rezidenți, majoritatea fiind români. Aprobarea acordului de colaborare urmează să aibă loc în cadrul ședinței Consiliului Local Suceava din data de joi, 28 martie. Autoritățile din Suceava au primit o scrisoare oficială din partea Primăriei Ostrița, care propune semnarea unui parteneriat între cele două localități. Municipiul Suceava a identificat comuna Ostrița ca fiind un partener adecvat pentru dezvoltarea unor legături de colaborare de durată. Scopul principal al acestui parteneriat constă în asistența tehnică pentru elaborarea de proiecte finanțate din surse europene și transfrontaliere, precum și facilitarea schimbului de cunoștințe între instituțiile și organizațiile implicate în atragerea de finanțări nerambursabile. Acest acord este văzut ca un pas esențial și benefic în actualul context economic și politic, fiind orientat spre promovarea schimburilor de bune practici și experiențe pentru stimularea dezvoltării economice și sociale a ambelor comunități.

Citiți articolul complet

Sursa & Credit Foto- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de echipa noastră de editori, iar apoi sunt publicate online. Ca urmare, se menționează sursa, creditul foto și linkul către articolul inițial. Dacă nu doriți includerea articolelor dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail furnizată mai jos și le vom elimina imediat.

Reclamații & Raportări de știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Transporturile pe șosea blocate în punctul vamal Siret se îndreaptă către graniță

admin

Instruindu-și personalul din instituțiile de sănătate, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților se pregătește pentru a sprijini comunitatea.

admin

Femeia care a eșuat la examenul auto, surprinsă conducând în Horodnic de Sus.

admin

Leave a Comment