12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Aniversarea morții reginei Eleonora de Aquitania în anul 1204.


În data de 27 martie, se comemorează despre existența și sfârșitul remarcabil al Eleonorei de Aquitania, o femeie de o frumusețe excepțională, provenind din familia lui Carol cel Mare și recunoscută ca fiind cea mai bogată femeie din Europa. A avut doi soți regali, Ludovic al VII-lea al Franței și Henric al II-lea al Angliei, având un total de 10 copii, printre care Richard Inimă-de-Leu și regele detestat Ioan. A părăsit această lume la vârsta de 82 de ani și a fost înmormântată în mănăstirea Fontevrault.

În paralel cu trecerea Eleonorei de Aquitania, în aceeași zi au avut loc și alte momente importante precum întronizarea lui Robert Bruce ca monarh al Scoției în 1306 sau decesul artistului italian Giovanni Battista Tiepolo la Madrid în 1770. De asemenea, în 1625, Iacob I a plecat din cabana sa de vânătoare din Essex, iar în 1809 s-a născut Georges Eugène Haussman, cel care a avut un rol important în transformarea aspectului Parisului.

Citește textul complet

Sursă & Credit foto – „www.svnews.ro”

Remarcă pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din fluxul Google News, sunt editate de membrii echipei noastre, apoi publicate. Așa cum se vede, sunt menționate sursa, creditul foto și link-ul către textul complet. Dacă doriți să opriți preluarea articolelor dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom elimina imediat.

Plângeri & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Polițiștii au desfășurat două percheziții în Fântânele și Suceava într-un caz de înșelăciune cu mobilă; managerul înșelător a fugit din țară (FOTO)

admin

Două persoane s-au împerecheat la „America Express”? Giulia și Vlad Huidu au afirmat: „Am folosit ocazia”

admin

Evenimentul va avea loc în inima orașului la sărbătoarea de Revelion.

admin

Leave a Comment