12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Fostul ministru de Interne și scriitor, Doru Viorel Ursu, a trecut în neființă


Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, magistrat militar și scriitor, a încetat din viață în urma unei lungi maladii. Născut în 1953 la Drobeta Turnu Severin, Ursu a absolvit Facultatea de Drept din București și a activat ca procuror la Procuratura Sectorului 2. Cu o parcurs politic de succes, a ocupat funcția de ministru de Interne în cadrul Guvernului Petre Roman în perioada 1990-1991. A avut un rol important în modernizarea sistemului judiciar din România post-comunistă, contribuind la consolidarea principiilor statului de drept și respectului pentru drepturile omului.

Alături de activitatea politică, Ursu a excelat ca judecător militar și lector universitar la Facultatea de Drept din București. A redactat mai multe lucrări de succes în domeniul juridic, reflectând profunzimea gândirii sale și pasiunea pentru această sferă.

Cu o reputație de om cinstit și patriot dedicat, trecerea sa în neființă reprezintă o pierdere importantă pentru România. Familia îndurerată va oferi detalii privind ceremonia funerară.

Citeste articol complet

Sursa & Foto Credit- „www.svnews.ro”

Notificare pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din fluxul Google News, sunt ajustate de redactorii noștri, apoi publicate. Așa cum se poate observa, sursa, creditul foto și linkul către articolul integral sunt menționate. În cazul în care doriți să nu mai apară articolele dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați utilizând adresa de e-mail de mai jos, astfel încât să le putem elimina imediat.

Reclamații & Raportări știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Un Număr Mai Mare De Studenți Din Vatra Dornei Au Ajuns La Spital După Ce S-au Împoisonat La Balul De Absolvire

admin

Povestea lui Don Carlos și trecerea în neființă a fiului regelui Filip al II-lea.

admin

Balul debutanților USV în 2023 – între eleganța femeiască și geniul nuclear

admin

Leave a Comment