16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
Local

Peste jumătate de mie de elevi din 48 de școli sucevene participă la festivalul „Soyons francophones!”


În acest sâmbătă, 13 aprilie 2024, a avut loc cea de a șaptea ediție a festivalului și concursului județean „Soyons Francophones!” desfășurat la Gura Humorului. Evenimentul, inițiat de inspectorul școlar dedicat limbii franceze, prof. dr. Constantin Tiron în 2014, a reprezentat o oportunitate de promovare a limbii franceze și a valorilor Francofoniei. Festivalul a avut colaboratori precum Alianța Franceză Suceava, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Asociația Română a Profesorilor Francofoni, filiala Suceava. Peste 500 de elevi din 48 de unități de învățământ gimnazial, liceal și colegial au luat parte la acest eveniment artistic, prezentând diverse momente culturale în limba franceză. Festivalul a fost apreciat pentru calitatea momentelor artistice și entuziasmul participanților, indicând importanța limbii franceze în comunitate. Profesorul Constantin Tiron, cel care a inițiat evenimentul, a evidențiat că acesta a devenit deja un simbol al francofoniei și o tradiție de primăvară în județul Suceava.

Citiți articolul complet

Sursa & Foto Credit- „www.newsbucovina.ro”

Notificare pentru pubic: Informațiile sunt extrase automat din fluxul de știri Google News, sunt reparate de redactorii noștri și apoi publicate. După cum puteți observa, sursa, creditul pentru fotografie și linkul către articolul integral sunt menționate. Dacă nu doriți ca articolele dumneavoastră să fie afișate, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa de mai jos, și vom înceta imediat.

Raportare știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Confruntare între Gheorghe Flutur și George Simion: „Du-te la ruși!” / „Ești vinovat pentru dezastrele țării, Gheorghe Flutur!”

admin

Trafic îngreunat pe drumul național 2 către Siret din cauza a peste 1500 de autovehicule de transport mărfuri.

admin

Celebrare a 15 ani de la deschiderea Iulius Mall Suceava: spectacole, premii și divertisment pentru copii

admin

Leave a Comment