20.3 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

Realitatea din spatele enigmaticului munte descoperit în Antarctica


O proaspătă structură enigmatică a fost identificată în Antarctica datorită Google Earth. Cu toate acestea, aceasta se dovedește a fi doar o formare naturală a unui munte. Și, chiar și ipoteza „nouă” a conspirației reprezintă doar o reinterpretare a unei povești vechi despre formațiunile de tip piramidal aflate în regiunea Polului Sud, conform informațiilor iflscience.com.

Să explorăm acum despre primul vârf (sau „piramidă”). Acesta a fost elucidat de către expediția britanică din Antarctica între anii 1910-1913. De atunci, a fost ținut sub tăcere față de restul lumii, fiind etichetat drept „Piramida,” nume folosit în orice raport geologic al zonei.

content-image

Omul de știință a crezut că sunt la adăpost cu această farsă, însă nu anticipaseră că peste 100 de ani susținătorii diverselor teorii vor demonta această mascaradă și vor identifica structura pentru ceea ce este cu adevărat, un vârf creat probabil de o civilizație extraterestră sau de Atlantida.

Vârful din Masivul Ellsworth

Recent, o altă formațiune naturală a stârnit din nou speculațiile conspirației. Aceasta poate fi localizată la coordonatele 79°58’39.25?S 81°57’32.21?W. Este evident faptul că reprezintă un munte.

content-image

„Configurațiile ce amintesc de piramide sunt găsite în Masivul Ellsworth, o întindere de peste 400 de km, astfel că prezența unor vârfuri stâncoase care ies în evidență deasupra gheții nu este deloc surprinzătoare. Aceste vârfuri sunt compuse evident din rocă și semnul că un anumit vârf are această formă este doar o întâmplare,” a explicat pentru IFLScience Dr. Mitch Darcy, specialist în geologie la Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe din Potsdam.

„Forma nu prezintă o complexitate aparte, așadar nu există nicio coincidență specială. Prin definiție, se constituie ca un nunatak, adică un vârf de stâncă proeminent deasupra unui ghețar sau strat de gheață. Chiar dacă are o formă piramidală, nu este rezultatul unei construcții umane.”

Deși misterul încă persistă, alimentat în principal de zvonuri de pe internet, vârfurile care prezintă configurații piramidale sunt destul de comune: Matterhorn din Alpi sau Muntele Bulandstindur din Islanda sunt exemple relevante.

Mai mult, nu există niciun beneficiu vizibil din plasarea unei baze secrete în Antarctica. Dacă ar fi fost cazul, deja guvernele lumii ar fi fost implicate într-o luptă acerbă pentru resursele prezente acolo. Din fericire, bogățiile de la Polul Sud sunt exclusiv naturale și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru cercetările științifice, iar acest aspect urmează să se mențină pentru mult timp.

Mai multe detalii – Sursa Google News

Related posts

Vodafone, la un pas de faliment. Datorii și pierderi uriașe

admin

Dezvăluirile lui Nicolae Ciucă despre ceasul său și veniturile raportate în 2022

admin

Numai Paginademedia.ro Ovidiu Oanţă pleacă de la Pro TV

admin

Leave a Comment