12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Prințul Charlie suferă înfrângerea la Culloden Moor în 1746.


În prezent, Bonnie Prince Charlie și trupele sale scoțiene sunt învinși categoric la Culloden Moor, eliminând orice posibilitate de repunere pe tron a dinastiei Stuart. Iacob al II-lea, bunicul lui Charlie, s-a refugiat în Franța acum 58 de ani, iar din acel moment, Stuartzii au încercat să-și recupereze poziția regală. În 1745, Charlie, în vârstă de numai 25 de ani, decide să încerce să redobândească tronul pentru tatăl său, Bătrânul Pretendent. Inițial, planul său a evoluat bine, dar a fost rapid anihilat la Culloden Moor, unde forțele britanice l-au învins pe Charlie și pe aliații săi scoțieni, suferind pagube mari. Charlie reușește să scape în Franța, dar eforturile sale ulterioare pentru revendicările din familia Stuart au eșuat și a încetat din viață la vârsta de 68 de ani.

Citiți articolul complet

Sursa și Credit Foto- „www.svnews.ro”

Nota pentru publicații: Informațiile sunt obținute automat din feed-ul Google News, sunt revizuite și ajustate de către editorii noștri înainte de publicare. Este menționată clar sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți să solicitați excluderea articolelor dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, iar acestea vor fi retrase imediat.

Reclamații & Raportări Știri
Contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Organizația infracțională a soluțiilor de curățare: forțele de ordine au dezvăluit o operațiune masivă ilegală.

admin

Reprezentativă delegație din Suceava la Seminarul Politic al Femeilor Social-Democrate organizat la Palatul Parlamentului.

admin

„Viceprimarul din Harșovchi anunță că vor continua lucrările de renovare a treptelor și a aleilor pentru pietoni în funcție de condițiile meteo”

admin

Leave a Comment