12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

Tudor Chirilă critica violent pe ministrul Sănătății după declarațiile despre clinica construită din donații: „Individul domn Alexandru Rafila” / „Colaboratorul grupării din domeniul sănătății”


Cântărețul Tudor Chirilă, unul dintre susținătorii proiectului „Noi edificăm un Institut Medical”, l-a criticat dur pe pagina sa de Facebook pe ministrul Alexandru Rafila care a spus că clinica Dăruiește Viață nu are „toate actele necesare”, deși a fost autorizată.

Tudor ChirilaFotografie: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă, într-o emisiune la Prima Tv, că clinica destinată copiilor bolnavi de cancer construită din donații și sponsorizări nu este aparținătoare fundaţiei Dăruieşte Viaţa, ci este „o clădire a spitalului Marie Curie”. Rafila, care menționează că fundația are meritul de a fi adunat suma necesară și a angajat un constructor, a acuzat faptul că clinica „nu are toate documentele”, la fel ca și existența unei „presiuni mediatice” pentru obținerea autorizației.

„Individul domn Alexandru Rafila. Poate fi titlul unui film, dar nu este. De regulă, într-un film remarcabil pentru a merita ca numele personajului principal să fie în titlu, se presupune că caracterul are o bogăție interioară cu subtilități și rafinamente psihologice indiferent de sfera în care se încadrează. Nu este cazul lui domnul Rafila. Este doar un individ neplăcut și atât. Nu spun aceste lucruri eu, ci afirmațiile sale, ideile sale, modul elementar în care privește viața, dar mai ales pacienții”, a început Chirilă postarea sa.

El îl învinuiește pe ministrul Sănătății că ar trebui să fie colaborator al clinicii construite de Daruieste Viata, însă ministrul alegând să fie „un ostil și nesfârșit adversar” al proiectului și implicit al celor 350 de mii de români care au contribuit la construcția ei alături de alte șapte mii de companii.

„Și toate acestea doar pentru faptul că a optat să se alăture chiar și temporal grupului politic oligarhic care conduce România de treizeci de ani și care este într-o relație tensionată cu cetățenii cărora le irosește banii sub forma taxelor. Prin urmare, domnul Rafila își asumă eficace discursul distractiv și manipulativ parcă desprins din epoca anilor cincizeci pe care o aplică tandemul PSD-PNL”, spune artistul.

„Este colaboratorul fie și involuntar al grupării din domeniul sănătății”

„Nu, domnule Rafila, clinica nu a fost construită de clinică ci de Asociația Dăruiește Viață cu suportul celor 350 de mii de români care au donat (printre care mă număr și eu). Institutul Marie Curie nu reprezintă o firmă de construcții, ci este beneficiarul lucrării efectuate de noi românii înșelați care plătim taxe pentru a fi luați în derâdere de voi. Ați primit toate documentele cerute de la Dăruiește Viață. Știți foarte bine acest lucru”, a mai adăugat acesta.

Chirilă critică pe Rafila că este conducătorul unui minister și membrul unui partid care a respins finanțarea din PNRR pentru a construi spitale:

„El care este șeful unor personaje precum Cârstoiu și alții care abusează de pozițiile publice pentru a trimite pacienți către privat și care se găsesc într-o situație de incompatibilitate, el care controlează un sistem plin de infecții nosocomiale, un sistem în care rezidenții mai degrabă plimbă documente pentru profesorii universitari demiși din funcții pe viață în conducerea secțiilor sau spitalelor, acest domn care este colaboratorul fie și involuntar al grupării din domeniul sănătății și care nu a reușit și nu va reuși să inițieze nici măcar prima literă din primul paragraf al unui proiect de reformă în domeniul sănătății vine să arunce cu noroi în singurul proiect de țară semnificativ pe care l-a avut România în ultimul timp”​Citeste mai mult – Sursa Google News

Related posts

România Educată! Școala în care niciun elev nu a trecut de media 5 la Evaluarea Națională. Cea mai mare medie a fost de 4.10, iar un elev a luat doar 1.10

admin

Rată în scădere pentru contractele de muncă plătite cu salariul minim

admin

Volvo România, amendată cu peste 13 milioane de lei: S-ar fi înțeles cu distribuitorii săi să nu vândă camioane Renault în afara țării

admin

Leave a Comment