16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

O dispută majoră se conturează între România și SUA în legătură cu reactoarele modulare de mici dimensiuni: Intervenția Ministrului Energiei

Reprezentanții Ministerului Energiei au comunicat, miercuri seara, că sprijină proiectul reactorilor modulare de mici dimensiuni în România, ca parte a strategiei de extindere și consolidare a sectorului energetic al României. Acest răspuns vine ca urmare a acuzațiilor conform cărora delegatul ministerului s-a abținut de la vot, miercuri, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica.

”Tema 2 de pe ordinea de zi a AGOA și tematicile 4-11 de pe ordinea de zi a AGEA din data de 17.04.2024, organizate de Societatea Națională Nuclearelectrica, vor fi reprogramate pentru viitoarele ședințe, având în vedere strategia de extindere a proiectului. Este necesară o viziune coordonată și integrată asupra proiectului, care va intra curând în a doua etapă de dezvoltare”, au transmis oficialii Ministerului Energiei.

Aceștia au subliniat că sprijină ”proiectul reactorilor modulare de mici dimensiuni în România, ca parte a strategiei de extindere și consolidare energetică a României”

”În această direcție, pentru a garanta succesul pe termen lung al proiectului, Ministerul Energiei, ca acționar majoritar, a pledat pentru completarea, din partea conducerii executivă și neexecutive, a anumitor aspecte legate strict de structura etapelor de dezvoltare a proiectului. România are oportunitatea de a deveni lider în sectorul european și mondial al energiei nucleare civile, inclusiv prin prisma noilor tehnologii ale reactorilor modulare de mici dimensiuni (proiectul de la Doicești) și a reactorilor de generație IV (proiectul ALFRED). Ministerul Energiei va continua să sprijine activ acest efort”, au mai transmis oficialii ministerului.

Această reacție vine în contextul unor acuzații conform cărora delegatul Ministerului Energiei, principalul acționar al Nuclearelectrica, s-a abținut la votul proiectului în Adunarea Generală a Acționarilor, miercuri.


Află mai multe – Sursa Google News

Related posts

Anunţ în Capitală! Individ luat cu forța din subsolul blocului, forțele de poliție au intervenit imediat

admin

Schimbarea orei de vară în România în 2024: setarea ceasurilor cu o oră în avans. Atunci când va fi eliminată această practică

admin

Un copil lăsat la bunici în Republica Moldova a trecut înot Prutul pentru a ajunge la părinții care muncesc în Italia

admin

Leave a Comment