12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

Exemplu pentru CSA Steaua? Strategia ”soldaților” pentru a reuși în România din Liga 2. Gruparea care le-a arătat direcția


Corvinul Hunedoara reprezintă povestea surprinzătoare a anului în fotbalul românesc. În vara trecută a fost promovată în Liga 2, iar puțin timp mai târziu a reușit să se califice în finala Cupei României, unde va întâlni o altă echipă neașteptată: Galațiul pregătit de Dorinel Munteanu.

Oţelul Galați a învins-o pe U Cluj, cu scorul de 2-1, în cea de-a doua semifinală a Cupei României. Datorită acestei victorii, echipa moldoveană s-a calificat în finala Cupei României, unde va juca împotriva Corvinul Hunedoara.

Paralelele din context, trasee diferite. Corvinul este în finală, pe când Steaua se află doar în play-off-ul Ligii 2

Antrenorii acestor două echipe sunt artizanii parcursului lor: Dorinel Munteanu la Oțelul și Florin Maxim la Corvinul. Situația de la gruparea hunedoreană se aseamănă cu cea de la CSA Steaua, cu mențiunea că există și aspecte distincte.

CSA Steaua a urcat în Liga 2 în vara anului 2021, dar până în prezent nu a reușit să obțină dreptul de a promova în prima ligă fotbalistică din România, iar în Cupa României a fost eliminată din etapa grupelor.

Pe de altă parte, la Corvinul aceste procese s-au desfășurat mult mai rapid. Promovată recent în Liga 2, echipa nu a avut posibilitatea de a se promova în sezonul actual, însă conducerea clubului a anunțat că de anul viitor va avea dreptul de a juca în prima ligă.

Prezent în studio la Orange Sport după cea de-a doua semifinală a Cupei României, Iulian Miu a discutat despre comparația dintre situația de la Corvinul și cea de la Steaua cu privire la dreptul de promovare în prima ligă.

”Eu sper că se va găsi o modalitate prin care Steaua să aibă oportunitatea de a promova. Nu știu dacă vom reuși această promovare (n.r. pentru următorul sezon). Mai este timp. 

Știu că uneori sunt atât de mic și de neputincios și nu depinde de mine, ci de alți indivizi care trebuie să decidă. E dificil să spun eu ce va urma. Este posibil să existe discuții la care eu să nu fiu informat.

Dacă aș putea decide eu, aș dori promovarea, dar îmi doresc ca acest lucru să se realizeze. Există timp suficient pentru a se face pașii necesari în această direcție”, a afirmat reprezentantul Stelei, Miu, la Orange Sport.

În sezonul actual, CSA Steaua nu a reușit să se califice în play-off, așadar se concentrează exclusiv pe partidele din play-out. Ce se va întâmpla în sezonul viitor rămâne de văzut.

Ioan Andone a oferit informații despre situația actuală de la Corvinul Hunedoara

”Anul viitor, Corvinul va beneficia de dreptul de a promova. Clubul este pregătit, documentele sunt în regulă, totul este conform normelor. Va fi echipa județului Hunedoara. Va fi o echipă de nivel județean. Toată susținerea se îndreaptă către Corvinul. Este un club sănătos, cu salariile la zi. Bugetul la Corvinul este acoperit de banii necesari pentru doi-trei jucători de la CFR.

Cum poți obține performanță în România din Liga 2, fără drept de promovare 

Corvinul va fi o echipă alcătuită din jucători români, cu sediul central în oraș, dotată cu un stadion acoperit de 10.000 de locuri. În semifinale se va disputa un singur meci, iar acesta va fi jucat acasă, la Hunedoara, iar finala se va juca la Sibiu.

Corvinul nu beneficiază de drept de promovare și se va concentra pe Cupă. Abia au promovat, au făcut acest pas acum aproximativ șase luni în Liga 2. La meciurile lor au venit și suporteri din Alba Iulia, Reghin. Desigur, aceștia au venit pentru a urmări CFR, dar au avut ocazia să vadă și Hunedoara. Voluntariul și FC U Craiova se concentrează pe evitarea retrogradării”, declara Ioan Andone, pentru Orange Sport, după ce Corvinul a învins CFR Cluj în sferturile Cupei României.

Află mai multe despre: steauacupa romanieiiulian miuliga 2cupa romaniei 

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Cum s-a dezvăluit relația amorosă dintre instructorul de educație fizică din Ploiești și adolescenta de 14 ani. Cei doi aveau o legătură de anul trecut

admin

Infrastructura necesară pentru România pentru a atinge obiectivul „zero emisii”

admin

Reacția lui Mircea Geoană după ce a văzut o imagine cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan: A izbucnit în râs

admin

Leave a Comment