12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Vorbirea lui Sir Francis Drake despre barba monarhului Spaniei în 1587.


În ziua de astăzi, sărbătorim curajul gentlemanului denumit de regina Elisabeta „apreciatul meu corsar”, Sir Francis Drake. Acesta a condus flota sa într-o acțiune îndrăzneață împotriva monarhului Filip al II-lea al Spaniei, pătrunzând în portul Cadiz fără să-și afișeze stindardul. Cu navele sale aparent inofensive, Drake a jefuit și a dat foc la 24 de nave spaniole încărcate cu provizii, demonstrând superioritatea tunurilor englezilor.

Drake, supranumit și „El Draque”, a avut o carieră îndelungată ca corsar și comandant naval, călătorind în jurul lumii. A fost primul englez care a zărit Oceanul Pacific și a circumnavigat globul după Magellan. Atacurile sale asupra vaselor spaniole au amânat pregătirile Armadei spaniole, oferind Angliei un timp prețios pentru pregătiri.

Această acțiune a reprezentat un moment esențial în istorie, anticipând confruntările navale din Canalul Mânecii și contribuind la victoria finală a Angliei împotriva Spaniei.

Citiți articolul complet

Sursa & Credit Foto – „www.svnews.ro”

Notificare pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din fluxul Google News, sunt revizuite de redactorii noștri, apoi publicate. După cum se observă, sursa este specificată, creditul foto și legătura către articolul complet. Dacă doriți să nu mai fie prelucrate articolele dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom suspenda imediat.

Reclamații & Raportări știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Performanță deosebită a elevului de la Școala Militară din Câmpulung Moldovenesc – medalia de bronz câștigată la concursul de fizică.

admin

„Eveniment de ultimă oră în Suceava: Lansarea campaniei „Dreptate și Respect” vine însoțită de spectacolul „Sclavi” și dezbateri cu privire la abuzurile în cadrul TMMVS”

admin

Eveniment grav în Cajvana: Șofer de autoutilitară răstoarnă o remorcă încărcată cu pietriș în fața Primăriei

admin

Leave a Comment