12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

După 8 ani în mijlocul informațiilor secrete ale SRI, Hellvig oferă politicienilor una dintre metodele succesului


Personajul care a condus SRI în perioada 2015 – 2023, Eduard Hellvig, îi transmite politicienilor, în preajma alegerilor din acest an, o serie de sugestii privind comportamentul.

Hellvig menționează că a vizionat documentarul „Nasty” la cinematograf, despre viața lui Ilie Năstase, și a avut acolo „o revelație”, afirmând că pe fostul campion mondial la tenis „poți să-l adori cu patimă, dar nu l-ai vota”, iar de aici fostul director SRI trece la o analiză politică.

„Este vorba despre persoane publice fabricate ca salvatori providențiali. În loc să avem politicieni profesioniști, vedem specialiști din domenii respectabile, dar cărora, în loc să le subliniem virtuți ipotetice, viața le arată defecte evidente. În loc să subliniem ceea ce vom face corect, ne autopedepsim pentru erorile comise. Nu am nimic împotriva nimănui, dar observ că o greșeală neinspirată face competiția extrem de dificilă pentru cei care aleg un joc riscant. Inovezi mișcări complicate pe care le consideri victorioase, în locul unui joc simplu, constant, care te-a ajutat și în alte competiții”, a scris Hellvig pe X (fosta platformă Twitter).

Participanții din pălărie

„Mai există un subiect pe care, având disponibilitatea și timpul necesar, aș vrea să explorez. Atunci când îți asociezi destinul cu un candidat neprovocat, nu știi cum se va dezvălui acesta în competiție. Ce slăbiciuni va expune, cum se va descurca cu mobilitatea, creativitatea și dorința de a lupta? Ce carismă va emana și, extrem de important, ce calități morale îl vor transforma în preferatul audienței? Unii concurenți neexperimentați se prezintă, din nefericire, fără acel sclipiri personal care să-i plaseze în postura de modele. Nu putem discuta despre planuri, viziune și progres dacă acționăm din aroganță, șiretenie și îndrăzneală. Lui Nasty i se permiteau și chiar i se solicitau, pentru că Nasty era pe primul loc, un victorios pe teren dar un nevotat de către public. Însă pentru actorii politici care își doresc susținere în voturi, o atitudine mai discretă, mai eleganta, mai generoasă, mai asemănătoare cu cea a lui Pete Sampras, ar fi benefică. Este prea mult să vorbim despre modestie? Un candidat lipsit de substanță politică sau fără o susținere populară trebuie măcar să fie un individ onest și integru. Altfel, vei aluneca rapid în competiții de nivel amator”, conform lui Hellvig.

Află mai multe – Sursa Google News

Related posts

România devine activă pe piața dronelor militare

admin

Drepturile femeii, în atenţia Cancelariei Primului-Ministru

admin

Anunț – Distribuție Energie Electrică Romania va desfășura lucrări de modernizare a sistemelor SAP și va introduce un sistem informatic consolidat

admin

Leave a Comment