12.2 C
Suceava
mai 20, 2024
National

Apare o adevărată mare întreprindere în România: Uzina de peste 600 milioane de euro este aproape finalizată


Nokian Tyres, firma finlandeză, a decis să transfere producția din Rusia în Oradea, unde construiește o uzină evaluată la 650 de milioane de euro.

Firma, cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an, va începe producția primelor anvelope în Oradea în a doua jumătate a anului 2024, urmând ca producția comercială să înceapă la începutul lui 2025, conform informațiilor furnizate de hotnews.ro.

Noua uzină din România va fi integrată în rețeaua globală de producție, alături de unitățile din SUA și Finlanda. Acesta va avea o capacitate anuală de până la 6 milioane de anvelope, cu posibilitatea de extindere în viitor.

La uzina din Oradea, producătorul finlandez se va concentra pe fabricarea de anvelope destinate mașinilor și SUV-urilor, care vor fi comercializate în principal pe piața din Europa Centrală, în țări precum Germania, Austria, Elveția, Polonia și Cehia.

La sfârșitul anului 2023, Nokian Tyres a anunțat că va accelera procesul de recrutare și că aproximativ 350 de poziții vor fi disponibile în cursul anului 2024. Aceste poziții variază de la manageri la lucrători în zona de producție.

Potrivit companiei, s-a înregistrat un interes ridicat pentru pozițiile disponibile, iar până în prezent au fost angajate aproximativ 80 de persoane. Dar cum avansează lucrările la noua uzină?

Construcția uzinei progresează conform planului. Așa cum estimasem, clădirea destinată producției a atins nivelul optim de pregătire pentru instalarea echipamentelor la începutul acestui an. Această etapă continuă și în prezent, în mai multe zone, pentru a ne încadra în graficul agreat. De asemenea, construcția depozitului și a clădirii de mixare progresează și ele conform planului

– Susanna Tusa, Director General pentru sursa citată.

Motivele pentru care au ales Oradea

Finlandezii de la Nokian Tyres au optat pentru Oradea datorită costurilor reduse cu forța de muncă și accesului facil prin rețeaua de autostrăzi către Europa Centrală, unde majoritatea anvelopelor vor fi distribuite într-o rază de 1000 de kilometri.

De asemenea, a fost crucial faptul că există conexiuni feroviare către Europa Centrală prin Ungaria și Austria, Oradea fiind situată la mai puțin de 10 kilometri de granița cu Ungaria, iar materiile prime fiind transportate în mare parte pe calea ferată.

Până în 2027, se estimează că 40% din producția globală de anvelope Nokian Tyres va proveni de la uzina din Oradea, transformând-o în cea mai mare unitate de producție a companiei.

content-image

Citeste mai mult – Sursa Google News

Related posts

Investițiile în proiectele de energie eoliană din România se apropie de suma de 100 de milioane de euro, după zece ani de dezvoltare

admin

Ucraina, foarte aproape să se confrunte cu România la Euro 2024

admin

Să cumpere de la ei doar cei cred că există „familii cu doi tați”.

admin

Leave a Comment