12.2 C
Suceava
mai 20, 2024
National

Silviu a reușit greu probele de recrutare și a devenit militar. Care va fi remunerația sa inițială?


Atrași de veniturile și condițiile avantajoase din armată, aproape 6.500 de români și-au depus dosarul de înscriere la centrele militare din toată țara, în perioada februarie-aprilie. În ziua examenului de admitere, 60% dintre ei au fost, însă, respinși.

Cristi Popovici, reporter Observator: Deși interesul a fost considerabil din partea românilor și optimismul ridicat în rândul oficialilor MApN, doar 40% din cei înscriși au trecut testele de concurs. Un sfert dintre candidați au picat proba de alergare, 18% dintre ei nu au trecut proba de evaluare psihologică, iar 12% au fost respinși la controlul medical.

Parcursul de doi kilometri a fost o dificultate greu de trecut

Parcursul de doi kilometri a fost o dificultate greu de depășit pentru majoritatea participanților. Silviu, unul dintre beneficiarii care au promovat toate etapele, recunoaște că a reușit cu efort să treacă linia de sosire.

Pe același subiect

Silviu Diaconescu, militar profesionist: M-am oprit de 4 ori și dacă mă opream și în ultimul tur, erau șanse mari să nu trec. Și-a stabilit un termen limită de 10 minute și 11 secunde.

Acum, tânărul așteaptă să fie repartizat la o unitate unde va începe instruirea. Menționează că salariul de pornire este de 4.399 lei, la care se adaugă diverse bonusuri și siguranța locului de muncă care l-au determinat să opteze pentru această carieră.

Silviu Diaconescu, militar profesionist: Este un domeniu mai riguros, te modelează ca adult, impune o mare disciplină și menține corpul în formă.

Ministerul Apărării va iniția o nouă etapă de recrutare

Având în vedere că există încă aproximativ 2.500 de locuri disponibile pentru militari profesioniști, Ministerul Apărării va desfășura o nouă etapă de recrutare.

Lt. col. Claudiu Panait, centrul militar Sector 5: MApN urmărește recrutarea unor persoane performante, de aceea numărul mare de candidați ne-a bucurat. Referitor la probele sportive, majoritatea participanților nu au reușit la alergarea în teren variat pe o distanță de 2 km.

Cei interesați să aibă șanse la probele sportive sunt îndrumați să înceapă antrenamentele din timp.

Iulian Dinu, preparator fizic: Dacă cineva dorește să intre în armată, dar nu a mai făcut pregătire, recomandăm să înceapă chiar și cu 9-12 luni înainte pregătirea sportivă.

Examenul psihologic trebuie tratat cu seriozitate

Examenul psihologic trebuie tratat cu atenție, mai ales că, conform statisticilor, unul din 5 candidați pică această evaluare.

Constantin Cornea, psiholog: Se adresează dacă au avut idei suicidare sau intenții de rău. Tinerii care dau aceste teste petrec mult timp în mediul online și nu conștientizează importanța întrebărilor, răspunzând așa cum ar face online, fără să înțeleagă că aceste întrebări îi pot elimina.

Armata României are în desfășurare mai multe programe de recrutare a voluntarilor. În Parlament, se discută despre un proiect de lege prin care românii ar putea efectua doar patru luni de armată, fiind recompensați cu aproximativ 20.000 de lei. La finalul perioadei de pregătire, aceștia rămân încadrați ca rezerviști.Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Intoxicația cu apă, mortală. Ciuhodaru, avertisment: Nu contează cât bei, ci cât de repede bei! Nu e de glumit!

admin

O persoană în vârstă, fost profesoară de matematică, a fost reținută pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală asupra unei fete minore, în timpul lecțiilor private.

Un individ în vârstă de 68 de ani, identificat ca George Netu, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală asupra unei tinere de 14 ani, în timpul lecțiilor private de matematică.

Informațiile furnizate de Poliția Capitalei dezvăluie că individul ar fi creat o stare de temere în rândul tinerei și ar fi agresat-o sexual, la data de 31 ianuarie 2024, în timpul unei lecții la adresa sa din zona str. Constatin Brâncoveanu.

Acesta făcea lecții de matematică cu copii la domiciliul său din zona str. Constatin Brâncoveanu.

În continuare, meditatorul va fi prezentat magistraților pentru instituirea controlului judiciar.

content-image

Pentru mai multe detalii, consultați sursa – Google News

admin

România se plasează pe locul secund în Europa la autobuze electrice pe piața de vehicule comerciale

admin

Leave a Comment