12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
Local

Arta ouălor decorate în Bucovina, remarcabilă în întreaga lume. Sute de creații expuse la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Oualelor Încondeiate.


Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Ouălor Încondeiate a avut loc la sala de sport din comuna Moldoviţa în ziua de Duminică Floriilor. Aproximativ 40 de artizani din regiunea Moldovița, Vatra Moldoviței, Brodina și Țara Dornelor au prezentat ouă decorate și sculptate, de la prepeliță la struț, cu prețuri cuprinse între 10 lei și 600 lei. Evenimentul a fost organizat de către inginerul forestier și scriitorul Casian Balabasciuc, cu sprijinul primarului Traian Iliesi, care a subliniat importanța conservării tradițiilor bucovinene. În cadrul festivalului s-au desfășurat și expoziții cu produse tradiționale pascale și un program artistic ce a inclus muzică religioasă, avându-i ca invitați speciali pe Ancuța Corlățan, Felicia Oblezniuc și Alexandra Dan. Totodată, a fost prezentată și Monografia comunei Moldovița, iar părintele Aurel Goraș a binecuvântat evenimentul.

Citiți articolul complet

Sursa & Fotografie credit – „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de redactorii noștri și apoi publicate. După cum observați, este specificată sursa, creditul fotografic și linkul către articolul complet. Dacă doriți să nu mai fie preluate articolele dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, iar noi le vom elimina imediat.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Eveniment grav la Frătăuții Vechi: 2 indivizi la spital după ce automobilul s-a răsturnat peste gard (FOTO)

admin

Eveniment tragic la Vama: Decesul unui bărbat în urma exploziei unei centrale termice improvizate din curtea surorii sale

admin

Comunitatea romano-catolică din Cacica a sărbătorit hramul secundar al sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului (FOTO).

admin

Leave a Comment