16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
National

‘Cu siguranță le-am dat peste cap toate strategiile’ (VIDEO)


Senatorul Diana Șoșoacă, liderul partidului SOS România, reacționează la decizia Biroului Electoral al Municipiului București de a respinge candidatura ei la Primăria Capitalei. Aceasta afirmă că premierul Ciolacu ar fi implicat în această respingere, iar actele necesare vor fi completate pentru a o permite în cele din urmă să intre în competiție.

„Azi Marcel Ciolacu a făcut o acțiune de neiertat, prin intermediul colaboratorilor de la Biroul Electoral Municipal, pentru că știm cu toții că totul este influențat politic. Eu astăzi mi-am depus înscrisurile pentru Primăria Municipiului București. De ce? Pentru a-i deruta pe toți. Am depus 19.344 de documente cu semnături, nu au dorit să îmi furnizeze procesul verbal pentru semnături, l-am cerut eu separat. Am depus absolut toate actele completate corespunzător, iar din surse – că așa se transmit informațiile, în loc să anunți direct candidatul și partidul – că mi s-a respins candidatura la Municipiul București.

Nici măcar nu este exact să se spună așa. Nu mi-au respins-o, pentru că având în vedere că marți este ultima zi, poți spune că dosarul este incomplet și îl mai poți completa. Mi-au respins aproximativ 1000 de semnături, considerând că doar vreo 17.000 sunt corecte conform lor, dintr-un total de 18.060 necesare. Se spune că a lipit adresa de la unele semnături și a lipsit numele meu de pe unele formulare. Aceasta nu înseamnă că erau în mod absolut incorecte, ci incomplete și ar fi trebuit să informezi nu mass-media, ci candidatul și partidul care l-a propus.

Cu siguranță le-am dat peste cap toate strategiile. Eu nici nu prea doream să candidez, dar când am observat intrigile din București și cum vor să fure fiecare cetățean din București, să profite de el, cu același Nicușor Dan care s-a folosit în totalitate de bucureșteni: lipsă de căldură, apă caldă, trafic infernal”, a declarat Șoșoacă, la E TV Bacău.

ACTUALIZARE – Comunicat emis de Diana Șoșoacă:

„Domnul Marcel Ciolacu nu știe altceva decât să facă apeluri pentru a-și arăta dominația. Eu nu am făcut public faptul că voi candida pentru a vedea cum reacționează Marcel Ciolacu. Astăzi mi-am depus la București documentele pentru candidatura la Primăria Generală a Municipiului București, pentru a-i deruta pe toți. Am depus actele când am văzut astfel de manevre în București și cum încearcă să fure cu același Nicușor Dan care umilește bucureștenii și toată lumea își dorește ca Nicușor Dan să fie reales primar. Mă bucur că Marcel Ciolacu a căzut în plasa mea când vine vorba de candidatura la București. O să îi trimit lui Marcel Ciolacu și un cadou, un tricou pe care va fi scris: ”Mândru că sunt moldovean” și i-am chemat pe toți moldovenii să se revolte.

Am depus peste 19 000 de semnături, nu au vrut să îmi dea procesul verbal pentru semnături, și acum am auzit în presă că mi-au respins candidatura. Nu se poate spune că mi-au respins candidatura pentru că abia marți e ultima zi, poți spune doar că mi-au respins 1000 și ceva de semnături. Din perspectiva lor, a lipsit adresa de la unele semnături și nu era trecut numele meu pe unele formulare, aceasta nu înseamnă că erau greșite, ci incomplete. Trebuiau să anunțe partidul, nu mass-media.

Toți sunt speriați pentru că eu atrag voturi de la fiecare candidat. Secretarul general al S.O.S. România, Dan Marin Ștefănel, a mers la BEM în această seară, iar acolo l-au oprit jandarmii, deși el este reprezentantul partidului și au obligația să îl convoace pentru a-i comunica neconcordantele. Vor să tragă de timp pentru a ajunge la ziua de marți când nu am cum să completez dosarul, acesta este ordinul venit de la Marcel Ciolacu. Ne confruntăm cu o dictatură și cu un sistem dictatoral care nu dorește să permită unei persoane onește să participe în alegeri, pentru că toată lumea știe că nu există vreo înțelegere cu mine atunci când e vorba de corupție, iar Primăria Generală a Municipiului București este cea mai coruptă instituție din România.”

Despre decizia BEM București

Biroul Electoral al Municipiului București a respins sâmbătă, 27 aprilie, candidatura senatoarei Diana Șoșoacă la poziția de primar general al Capitalei.

Conform unor surse oficiale, dosarul de candidatură al Dianei Șoșoacă ar fi incomplet. Lipsește un număr necesar de semnături. Așa de evidentă este diferența, încât depunerea dosarului pare a fi fost doar un gest simbolic, pentru a genera noi discuții.

Alte nereguli se referă la absența numelui candidatului de pe multiple liste de semnături, absența datelor personale ale semnatarilor.

După analizarea listelor, Diana Șoșoacă deține aproximativ 17.000 de semnături valide din cele 20.000 necesare.

Află mai mult – Sursa Google News

Related posts

Oportunități imobiliare avantajoase, la cost redus! ANAF anunță o nouă licitație pentru proprietățile Elenei Udrea

admin

Partea dificilă este baza legală

admin

„Șeful statului paralel, Coldea, are infiltrați în biserică, în politică, business și peste tot!”

admin

Leave a Comment