12.9 C
Suceava
iunie 16, 2024
National

‘Piedone va fi ținut acolo pentru a-i diminua șansele Gabrielei Firea. Lui Ciolacu îi este teamă de Firea’


Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că Nicușor Dan are oportunități semnificative să câștige competiția pentru Primăria Capitalei, ținând cont că Gabriela Firea trebuie să recupereze șapte procente, ceea ce este considerabil, după cum arată și ultimul studiu de opinie Avangarde. Despre Marcel Ciolacu, fostul lider al statului a menționat că „este un îndrăzneț care manipulează, confuzează, fie la București nu se potrivește nici la PSD, nici la PNL”, deși inițial credea că este o persoană de încredere. A adăugat că Cristian Poepscu Piedone nu se va retrage din cursă, ci „va fi menținut acolo pentru a-i diminua șansele Gabrielei Firea”, deoarece lui Ciolacu îi este teamă de Firea și de obținerea unui mandat de primar general, deoarece atunci îi va fi surpată conducerea PSD.

„Este previzibil. Nu sunt date care să ne surprindă – «vai, ce se întâmplă cu acest studiu de opinie». Problema este unde se oprește Firea, se oprește înainte de maximum lui Nicușor sau se oprește pe un loc superior. Sincer să fiu, nu cred că are șanse, sunt șapte procente de recuperat. Șapte procente de recuperat reprezintă mult. Este însă o chestiune care poate apărea și o să vă spun de ce nu va apărea. Retragerea totală a lui Piedone. Dacă rămâne la Capitală, pierde clar. Și așa nu-l bătea pe Nicușor, dar, mă rog, este ușor de spus după bătălie. Trebuia să o spună înainte. Marea problemă este retragerea lui Piedone care deranjează lista de susținători a doamnei Firea și s-ar putea să aibă loc o luptă strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Eu nu cred că Piedone se va retrage. El va fi ținut acolo pentru a-i diminua șansele Gabrielei Firea. Lui Ciolacu îi este frică că Firea, victorioasă la Capitală, i-ar putea lua conducerea partidului. Și ar fi bine să i-o ia, după cum s-a purtat cu ea, să-l trimită în Buzău ca să învețe acolo dacă e în Moldova sau în Regat”, a afirmat Traian Băsescu, duminică la Digi 24, conform news.ro.

Băsescu și-a schimbat opinia despre Ciolacu

Fostul președinte al României a adăugat că a crezut că Marcel Ciolacu este un om bun, însă după atitudinea pe care a avut-o cu Cătălin Cîrstoiu și candidatura acestuia la Primăria Capitalei, și-a dat seama că liderul PSD „este un îndrăzneț care manipulează, confuzează, fie la București nu se potrivește nici la PSD, nici la PNL”.

„Am crezut că Marcel Ciolacu este un om bun, dar când am văzut ce a făcut pentru locale, m-am lămurit că este o manevră. (…) Ciolacu este un îndrăzneț care manipulează, confuzează, fie la București nu se potrivește nici la PSD, nici la PNL. Fie la București se desfăşoară diferit, se desfăşoară altfel, cu atât mai mult că sunt sectoarele care cooperează zilnic cu PSD și PNL au parteneriate la sectoare. Nu poți veni peste noapte să plantezi un candidat. Deci cred că a greșit Ciolacu”, a continuat Băsescu.

Fostul lider de stat a menționat de asemenea că Gabriela Firea, chiar și în caz de victorie la Capitală, ar putea candida la alegerile prezidențiale.

„Pentru Ciolacu nu va fi benefic nici dacă Firea va câștiga Capitala, nici dacă va pierde cu un scor mic, de două, trei procente, deoarece în acel moment organizația din București i se va răscula pentru că nu a inițiat-o în competiție mai devreme”, a subliniat Băsescu.

Nicușor Dan are șansele cele mai mari

Acesta a anticipat că în configurația actuală a candidaților pentru PMB, Nicușor Dan are șanse semnificative să câștige, iar Alianța Dreapta Unită se apropie foarte mult de PSD, ca procentaj.

„Ca o concluzie, în configurația actuală, Nicușor Dan are șanse mari să câștige și există șanse foarte mari ca Alianța Dreapta Unită să se apropie de PSD. Alianța Dreptei Unite este o alianță care crește, nu a fost în scădere după rearanjarea tacticii. Îmi doresc ca Alianța Dreptei Unite să se retragă”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Primarul actual al Capitalei, Nicușor Dan, se situează pe primul loc în preferințele electoralilor bucureșteni pentru funcția de primar general, cu 31% din opțiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% și de Cristian Popescu Piedone – 20%, conform unui sondaj Avangarde, care evidențiază și că 42% dintre bucureșteni sunt mulțumiți de starea lucrurilor din oraș. În ceea ce privește votul pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB), rezultatele sunt: PSD – 31%, Alianța Dreapta Unită – 25%, PNL – 20%. La alegerile europarlamentare, Alianța PSD-PNL ar obține în București 50%, urmată de departe de Alianța Dreapta Unită, cu 26%, și de AUR, cu 11%. Peste jumătate dintre cei chestionați consideră că decizia alianței PSD-PNL de a-l înlocui pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost un pas în direcția corectă.

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

MODIFICARE Resturi descoperite ale unei mâini umane într-o zonă părăsită din județul Argeș / Prezintă semne de muscături de animale / Identitatea victimului, un individ din București cu antecedente penale, a fost dezvăluită de către poliție

admin

România, victorie la Tribunalul UE pentru subvențiile crescătorilor de animale

admin

Rata salarială pentru medici și personalul asistențial

admin

Leave a Comment