16.3 C
Suceava
iunie 13, 2024
Local

Prezentarea publicației despre localitatea Moldovița la Festivalul Ouălor Încondeiate.


A XV-a ediție a Festivalului Ouălor Încondeiate de la Moldovița a fost marcant eveniment în urma căruia Monografia comunei Moldovița, intitulată „Moldovița – localitatea din inima Bucovinei”, a fost introdusă publicului. Două dintre coautoarele acestui material, Viorel Chiriță și Daniela Matei, au prezentat această lucrare participanților prezenți la eveniment.

Sala de sport a comunei a fost neîncăpătoare pentru toți cei care au participat la acest festival plin de frumusețe, aceștia purtând cu bucurie costumele tradiționale locale. Peste 40 de meșteri încondeietori de ouă din județ au luat parte la eveniment, promovându-și cu mândrie valorile tradiționale.

Evenimentul, desfășurat cu profesionalism de către autoritățile locale ale comunei Moldovița, a beneficiat de sprijinul Primăriei conduse de Traian Iliesi și de Consiliul Județean Suceava în colaborare cu Centrul Cultural „Bucovina”.

Angelica Fădor, deputat PNL de Suceava, s-a alăturat festivalului, subliniind importanța păstrării cu atenție și dragoste a tradițiilor de către comunitatea locală. Primarii comunelor învecinate au fost invitați de onoare și au evidențiat frumusețea și valoarea tradițiilor pentru comunitate. Programul a inclus și o expoziție de artă tradițională, precum și un recital în cadrul Săptămânii Patimilor.

Participanții au primit diplome și premii, încheind astfel o zi de succes la Moldovița.

Citește articolul complet

Sursă & Credit foto: „glasulsucevei.ro”

Notă pentru publicații: Articolele sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de către echipa noastră editorială și ulterior publicate. Toate sursele sunt specificate, iar creditele pentru fotografii sunt menționate. Dacă doriți retragerea articolelor dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de email specificată mai jos și vom acționa în consecință.

Reclamații & Raportări de Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Coliziune la Rădăuți: Trei automobile s-au lovit, doi grav afectați

admin

Marcel Ciolacu a fost oferit cu decorații religioase de către un lider înalt al Bisericii.

admin

Rezidența din Voitinel colecționează dosare penale

admin

Leave a Comment