14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
National

„Au plecat cu sumele de bani!” – Replica creatorului


Acuzații grave la adresa unei firme de construcții imobiliare din România: „Au fugit cu banii!". Replica dezvoltatorului

Cameră de hotel, Nordis Mamaia, colaj Ziare.com / Unsplash

Nordis este un constructor imobiliar din România care a devenit în ultimii ani foarte vizibil, atât prin intermediul campaniilor de publicitate, dar și a scandalurilor. Cea mai recentă problemă este legată de clienții firmei de construcții care ar fi fost înșelați să scoată sume de bani frumoase din buzunar, fără a primi ceva în schimb.

Avocatul unui client care afirmă că a fost păcălit a relatat acest caz pentru Ziare.com:

„Clientul a făcut promisiune de cumpărare cu Nordis, să își achiziționeze un apartament. A achitat avansul și nu s-a mai construit nimic. Am declanșat un proces și, după proces, am obținut și am început executarea silită pentru a ne recupera sumele de bani date avans și cheltuielile de judecată. Acum, surpriză: nu avem ce recupera, deoarece nu au fonduri în conturi. Au dispărut cu banii. Și, altă surpriză: suntem la coadă, deoarece mai sunt și alte execuții inițiate de alte zeci de persoane înșelate care nu își pot recupera pierderile. În total, suntem în proceduri de recuperare a 2,5 milioane de euro”, a transmis sursa Ziare.com.

Clientii care ar fi fost păcăliți nu pot face declarații în nume propriu în spațiul public. Ei acuză o clauză abuzivă din contract, care nu le permite să vorbească despre situația nefericită prin care au trecut.

„În convenția de cumpărare-vânzare le-au introdus o clauză de confidențialitate persoanelor, a cărei încălcare atrage prejudicii semnificative. Clauza interzice dezvăluirea în mod direct sau indirect a detaliilor legate de executarea sau neexecutarea contractului. Practic: ”nu aveți permisiunea să spuneți că v-am păcălit, deoarece vom cere compensații dacă spuneți acest lucru”.

În același timp, Nordis se promovează online ca un constructor de încredere, a inaugurat recent un hotel. Deci continuă să înșele oamenii”, a mai precizat sursa citată.

Acum, cei care spun că sunt prejudiciați pregătesc noi acțiuni în justiție.

„Vom verifica dacă dețin proprietăți imobiliare pe numele lor. Dar cred că nu au. Presupun că au divizat, restructurat sau lichidat compania cu care au încheiat aceste promisiuni, acum lucrăm cu o altă companie, dar sub aceeași marcă comercială.

Dacă nu dețin niciun imobil, sunt insolvabili din punct de vedere civil și clientul va rămâne cu pierderea. Totuși, dacă vom descoperi schemări și o reorganizare frauduloasă a companiei, vom face plângere penală pentru înșelăciune, deturnare de fonduri și orice infracțiune vom identifica”, a mai precizat sursa menționată.

Reacția Nordis, constructorul imobiliar acuzat de practici ilegale și neetice

Nordis a oferit prima reacție pe marginea acestui subiect, pentru Ziare.com:

„Așa cum probabil știți, Nordis dezvoltă în prezent unele dintre cele mai ambițioase proiecte din domeniul construcțiilor imobiliare, cu un concept unic de hotel și rezidențial.

Proiectele referitoare la care fac aluzie însumează peste 300.000 de metri pătrați, din care am finalizat deja peste 100.000 de metri pătrați.

Mai mult, suntem chiar în această lună martorii unui eveniment de primă națională, prin inaugurarea oficială, la 1 mai 2024, a celui mai mare și cel mai ambițios proiect din industria hotelieră din România, din ultimii 30 de ani: Hotelul Nordis Mamaia.

Considerat a fi cel mai amplu proiect de agrement din sud-estul Europei, conform unei companii independente de evaluare hotelieră, Horwath HTL, hotelul a primit primii turiști odată cu inaugurarea sezonului și a fost apreciat la superlativ pentru ofertele sale: camere cu design exclusivist, 5 piscine acoperite, restaurant, cafenea, bar, galerie comercială cu branduri de prestigiu.

În prezent, în Hotelul Nordis Mamaia, se află peste 100 de angajați care își desfășoară activitatea sub supravegherea unui expert în domeniul hotelier și anticipăm un sezon de succes maxim pentru această investiție.

În paralel, lucram la celelalte proiecte ale noastre, aflate în diverse etape de construcție și aș dori sa subliniez că până acum avem peste 700 de clienți proprietari de drept, care au semnat contracte de achiziție – vânzare.

Proiectele noastre se evidențiază prin nenumărate aspecte distincte, dar mai ales prin mărime, atenție la detalii și facilități. Sunt proiecte a căror implementare necesită timp și sute de echipe interne și externe, formate din mii de persoane.

Chiar dacă ultimii ani au fost plini de provocări, tratezăm cu seriozitate fiecare proiect și fiecare client în mod individual. Asta înseamnă că în acest moment Grupul Nordis dispune de peste 2000 de clienți în proiectele sale. Cu toate că este de neplăcut, acest lucru nu exclude posibilitatea existenței unor clienți nemulțumiți, care pot avea opinii diferite. Abordăm cu responsabilitate fiecare situație în parte și îi invităm la sediul nostru pe cei care consideră că au o nemulțumire și au decis să o împărtășească cu dumneavoastră, pentru a afla și a identifica o soluție la situație. Vă mulțumesc!”, a comunicat Alexandru Mihai, partenerul de conducere la Grupul Nordis.

Lista birourilor de executori judecătorești care au de recuperat prejudicii care ar fi fost cauzate de Nordis (FOTO)

Citește mai mult – Sursa Google News

Related posts

Cotidian regional de ştiri şi anunţuri din zona Moldovei

admin

Defeat of Romania in the semifinals of Balkan qualifiers for the Under-20 European Championship

admin

Pas semnificativ pentru ca Romaero să devină centru de întreținere pentru F-16. România ar putea asigura întreținerea și pentru alte țări

admin

Leave a Comment