Fiecare an aduce mii de călători la salinurile din patria noastră pentru a se bucura de frumusețea lor, dar și de impactul excepțional asupra stării de sănătate. Vizitatorii vor descoperi că aceste atracții se găsesc în locuri desprinse din basme, pline de trecut și de povești, fiind destinațiile ideale pentru orice vacanță. Iată care sunt cele mai fermecătoare locuri sărate pe care le poți explora în acest an.
Salina Slănic Prahova[Sursa foto: Facebook]
Topul celor mai frumoase salinuri din România
Salina Slănic, Prahova
Situată la aproximativ 100 km distanță de Bucureşti, Salina Slănic Prahova se remarcă ca o destinație de poveste, înconjurate de coline acoperite de arbori. Această salină este una dintre cele mai renumite, dar și cele mai frumoase saline din România, motiv pentru care trebuie vizitată în acest an. Salina Slănic se adâncește la 208 metri sub pământ, acoperind o suprafaţă de 53.000 de metri pătrați, fiind deschisă publicului după anul 1970. Tarifele de acces la Salina Slănic Prahova sunt următoarele: 45 de lei pentru adulți, 35 de lei pentru copii, elevi, studenți, seniori, adulți cu dizabilități și însoțitorii acestora, iar accesul este gratuit pentru copiii sub 3 ani.
Salina Praid, Harghita
Salina Praid se găsește în județul Harghita și este vizitată anual de mii de turiști datorită frumuseții sale și beneficiilor aduse sănătății.
Complexul de agrement al acestei saline este amenajat la „Orizontul 50”, la adâncimea de 120 de metri. Vizitatorii se pot bucura de mese și canapele confortabile, pot vizita o mănăstire din lemn minunată, iar cei mici au la dispoziție zone de joacă. Prețurile pentru a vizita Salina Praid sunt următoarele: 50 de lei pentru adulți, 35 de lei pentru copii, elevi și studenți cu vârsta de până la 26 de ani, acces gratuit pentru copiii sub 3 ani, iar pentru adulții cu dizabilități și însoțitorii acestora costul este de 40 de lei.
Citește și: 3 stațiuni de pe litoralul bulgăresc pe care să le vizitezi vara aceasta
Salina Praid[Sursa foto: salinapraid.ro]
Salina Turda, Cluj
Salina Turda face parte din selecta grupă a celor mai spectaculoase atracții turistice la nivel global, conform site-ului oficial; se spune că această salină ar putea satisface necesarul de sare al întregii planete timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul. Pe lângă salina cunoscută, orașul în întregime merită a fi explorat datorită peisajelor de basm și locurilor bogate în istorie și legende.
Tarifele de acces la Salina Turda sunt următoarele: 50 de lei în zilele de luni până vineri pentru adulți, 60 de lei în weekenduri și zilele de sărbătoare, 30 de lei pentru pensionari, copii, elevi și studenți.
Salina Târgu Ocna, Bacău
Situated în județul Bacău, Salina Târgu Ocna face parte din lista celor mai impresionante salinuri din țară. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă cea mai veche biserică ortodoxă subterană din Europa, precum și lacul cu apă sărată și cascada, completând decorul fascinant. În apropiere se află și un spațiu cu apă sărată pentru cei care doresc să trăiască o experiență unică. Prețurile de acces la Salina Târgu Ocna sunt următoarele: 45 de lei pentru adulți, 40 de lei pentru seniori, 30 de lei pentru copii și 35 de lei pentru studenți.
Salina Cacica[Sursa foto: salrom.ro]
Salina Cacica, Suceava
Salina Cacica uimește prin vechimea sa, simplitate, puritatea locului și spațiile generoase, fiind gazda a mii de vizitatori în fiecare an. Această destinație turistică aparte a fost deschisă publicului la mijlocul secolului al XIX-lea, pe un circuit scurt, care a rămas neschimbat până în prezent. Tarifele de acces pentru vizitarea Salinei Cacica din localitatea cu același nume sunt următoarele: 25 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii și elevi, gratuit pentru copiii sub 3 ani.