14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Local

Comportamentul ursului când găsește sare în pădure și videoclip cu animale care adoră această gustare.


Pe o cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din județul Suceava a fost înregistrat un urs descoperind o bucată de sare și apoi continuând drumul după ce a degustat-o. Ursul, fiind curios, a observat că sarea nu este dulce. În aceeași zonă păduroasă, un cerb impresionant se bucură de această gustare, vitală pentru cervide.

Sarea are o importanță crucială pentru fauna sălbatică, motiv pentru care silvicultorii de la Romsilva amplasează puncte de saramură în ariile cinegetice pe care le administrează. Aceste puncte de saramură contribuie la stimularea poftei de mâncare, activarea procesului de digestie și absorția nutrienților, fiind bogate în minerale esențiale cum ar fi calciu, potasiu, sodiu, magneziu și altele.

Romsilva, responsabilă de gestionarea a 242 de arii cinegetice, furnizează anual faunei din aceste zone peste 1.600 de tone de hrană, 1.500 tone de fân și alte resurse, inclusiv aproximativ 300 de tone de sare. Obiectivul acțiunii Romsilva este de a preveni deficiențele alimentare la animalele sălbatice și de a menține un echilibru ecologic corespunzător.

Citiți articolul complet

Sursa & Credit foto – „adevarul.ro”

Nota pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt revizuite de redactorii noștri și urmează a fi publicate. După cum se poate observa, sursa este menționată, precum și creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă nu doriți ca articolele dvs. să fie preluate, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail de mai jos și vom înceta imediat această practică.

Reclamații și Raportări de Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultare Termeni și Condiții

Related posts

Un tânăr în vârstă de 18 ani a suferit un accident cu mașina în apropierea Zidului Morții – VIZUAL

admin

Regizorul din Rădăuți Adrian Țofei este implicat în procesul de post-producție al filmului „We Put the World to Sleep”, pe când primul film al trilogiei „Be My Cat”, creat la Rădăuți, devine popular pe platformele de socializare.

admin

Trenul Suceava-București Nord N-a Putut Opri într-o Stație Din Cauza Uleiului Vărsat Pe șine

admin

Leave a Comment