14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
National

‘Începând cu duminică, în toate colțurile țării’


Omul care se ocupă de prognoza vremii la nivel național, Elena Mateescu, aduce în atenție o modificare așteptată în condițiile meteorologice din România.

Vremea a fost foarte variabilă în ultimele zile, în România. Dacă în perioada recentă s-au înregistrat scăderi ale temperaturilor, și ploile au fost resimțite în toate regiunile, zilele de mâine și poimâine se anunță pline de căldură și asemenea unei zile fierbinți de vară în multe zone.

Cu toate acestea, de la duminică, vremea se va modifica din nou. Temperaturile vor scădea considerabil, și ploile vor afecta întreaga regiune.

Elena Mateescu prezice starea vremii în următoarea săptămână

Elena Mateescu a clarificat, în cadrul Antena 3 CNN, la ce ar trebui să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic în următoarea perioadă.

”Astăzi vom avea temperaturi care nu vor depăși 22 de grade Celsius. Doar 20 de grade în acest moment la Brăila și Jimbolia, în timp ce în Capitală avem între 14 și 15 grade, și 14 grade pe litoral.

Ziua următoare se va caracteriza printr-un interval de temperaturi între 16 și 22 de grade, iar sâmbătă temperatura va crește ușor, existând posibilitatea de a atinge pragul unei zile de vară, 24 de grade”, a explicat Elena Mateescu.

Duminică vor reveni ploile și temperaturile scăzute

”Începând cu ziua de duminică, temperaturile se vor reduce semnificativ în majoritatea zonelor din țară, astfel încât temperaturile vor oscila, în începutul săptămânii viitoare cel puțin până la mijlocul acesteia, între 14 și cel mult 22-23 de grade, iar temperaturile minime vor fi destul de joase, în special în depresiuni, unde se va putea înregistra un minim de 12 grade.

În regiunea vestică vor fi temperaturi de 12-13 grade, iar în Capitală doar 8-9 grade”, a adăugat meteorologul.

Atenționare de vreme rea în România

”Astăzi avem o avertizare meteorologică cod galben în vigoare până diseară, la ora 23:00.

De această dată sunt afectați Carpații Occidentali, vestul sudic, dar și sud-vestul Transilvaniei și local Banatul, de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, care se vor manifesta prin averse torențiale și cantități de apă care ar putea depăși 20-25 l/m², în anumite zone chiar peste 40 l/m²”, a încheiat directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

 

Mai multe informații – Sursa Google News

Related posts

Forțele Armate Ucrainene confirmă lovirea postului de comandă al armatei ruse din Nova Kakhovka (Foto/Video)

admin

drum rapid și cale ferată rapidă de la România către Grecia

admin

Marea Pierdere în Lumea Artistică Din România! Unul Dintre Membrii Grupului Vouă A Încetat Din Viață — MyCTA.ro — Stiri Constanta

admin

Leave a Comment