14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Local

Michelangelo începe să vopsească în Capela Sixtină din Vatican.


Pe data de 10 mai 1508, Michelangelo Buonarroti a început să lucreze la tavanul Capelei Sixtine, considerată în prezent cea mai semnificativă operă de artă a omenirii. Fresca, realizată la comanda Papei Iuliu al II-lea, prezintă scene din Vechiul Testament, deși inițial Papa dorea reprezentări din Noul Testament. Michelangelo a dedicat peste patru ani unei munci epuizante, acoperind o suprafață de 930 de metri pătrați cu peste 300 de personaje.
Evaluatorii au remarcat că femeile vopsite de Michelangelo au o musculatură similară barbaților, deoarece modelele folosite au fost doar de sex masculin. Procesul de vopsire a Capelei Sixtine a fost extrem de solicitant fizic, cu Michelangelo petrecând ore întinse pe schele. Capela a fost inaugurată în 1512, însă Michelangelo s-a întors ulterior pentru a picta „Judecata de Apoi”.

Citiți articolul complet

Sursa & Fotografie Credit- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din fluxul Google News, suferind modificări de la redactorii noștri înainte de publicare. În mod vizibil, sursa, creditul foto și link-ul către articolul original sunt specificate. Dacă doriți să nu mai permiteți preluarea articolelor dvs., vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și vom stopa imediat preluarea.

Reclamații & Raportări pentru știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultati Termenii și Condițiile

Related posts

Inflația nu afectează Crăciunul, dar românii caută reduceri și oferte.

admin

Eveniment în dreptul magazinului Lidl din Gura Humorului: femeie accidentată pe trecerea de pietoni

admin

Individ capturat pe stradă în apropierea sediului Poliției și dus la penitenciar

admin

Leave a Comment