14 C
Suceava
mai 22, 2024
National

Ministerul Afacerilor Externe: Cele două țări aniversează 30 de ani de la semnarea Acordului de înțelegere, colaborare și vecinătate / Corespondență între ministrul Luminița Odobescu și ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania


România și Republica Albania marchează sâmbătă 30 de ani de la semnarea Acordului de înțelegere, colaborare și vecinătate. Cu ocazia acestei aniversări importante pentru relațiile diplomatice bilaterale, ministrul de externe Luminița Odobescu și ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Albania, Igli Hasani, au schimbat scrisori.


Conform MAE, șefa diplomaţiei române a apreciat, în acest context, progresele semnificative obținute de cele două state, la nivelul cooperării bilaterale, regionale și internaționale. Aceste reușite au evidențiat importanța strategică a României și Republicii Albania pentru democrație, stabilitate și securitate în regiunea Europei de Sud-Est.

”De asemenea, a fost menționat și rolul constructiv al relațiilor speciale dintre cele două țări, având baze istorice comune și conexiuni interumane valoroase, inclusiv sprijinul acordat minorităților înrudite, care au modelat relația bilaterală cu mult timp înainte de stabilirea oficială a relațiilor diplomatice, cu peste 110 ani în urmă”, afirmă MAE.

Oficialul român a exprimat, de asemenea, încrederea că, prin eforturi comune și implicare susținută, relațiile bilaterale vor fi dezvoltate și consolidate, subliniind, de asemenea, că România va continua să sprijine procesul de aderare europeană al Republicii Albania.

”În același timp, va promova în continuare importanța strategică a Balcanilor de Vest pentru zona euro-atlantică, esențială pentru consolidarea securității și stabilității pe continentul european”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

viewscnt

Informațiile prezentate mai sus au fost furnizate exclusiv în scop informativ personal. Pentru drepturile de republicare a acestor articole, vă rugăm să trimiteți un e-mail la abonamente@news.ro, în cazul în care reprezentați o instituție media sau o companie.Detalii suplimentare – Sursa sursei Google News

Related posts

Cine poate însănătoși România. Bariera OECD cu resursele de la PNRR

admin

Motivul pentru care PSD, PNL și UDMR nu susțin alegerile în două tururi pentru primari: implicațiile votului cu majoritate absolută

admin

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, discută despre problema gestionării frauduloase a deșeurilor în România

admin

Leave a Comment