14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Local

Spenser Perceval, fostul șef de guvern al Marii Britanii, asasinat într-un act politic


Spenser Perceval, unul dintre cei mai puțin cunoscuți conducători ai Angliei, a fost ucis la vârsta de 49 de ani, în holul Parlamentului, pe 11 mai 1812. Perceval îndeplinea funcția de trei ani și nu activase cu relevanță în această perioadă. Individul care l-a asasinat, John Bellingham, un om de afaceri falimentar, a considerat că statul trebuia să îl despăgubească pentru pierderile sale financiare. Perceval a decedat strigând că îi este pusă capăt vieții, iar Bellingham a fost condamnat și executat la o săptămână după incident. Deși rămâne singurul șef de guvern britanic asasinat, acest eveniment îl plasează alături de alți lideri politici uciși. În aceeași zi, de-a lungul istoriei, au avut loc și alte evenimente semnificative.

Citește articolul complet

Sursa & Credit Foto- „www.svnews.ro”

Notă pentru publicații: Informațiile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt adaptate de redactorii noștri și apoi publicate. Așa cum se observă, sursa, creditul pentru fotografie și link-ul către articolul complet sunt menționate. Dacă doriți să nu mai fie incluse articolele dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail indicată mai jos și le vom elimina pe loc.

Reclamații & Raportări Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Răscoală în Franța: Moștenitorul trăind înfricoșat de Étienne Marcel (1358)

admin

Eveniment tragic în localitatea Căjvănean: Un individ a decedat după ce a căzut de pe acoperiș

admin

Cea mai sofisticată femeie regală din Europa a făcut senzație la Paris Fashion Week, atrăgând toate privirile asupra sa.

admin

Leave a Comment