14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
National

Progresează atât de bine, încât ministrul Muncii a făcut o vizită la ei


Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a efectuat o vizită în Spania, ea afirmând că a întâlnit doi întreprinzători români de succes. ”Mă bucur că nu şi-au uitat originile și că se bazează pe hărnicia și competența românilor care au ajuns aici”, a menționat ministrul.

Ministerul Muncii arată că vizita de lucru a ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, în Madrid a inclus și interacțiunea cu doi antreprenori români care au dezvoltat afaceri semnificative în Spania, precum și cu organizațiile nonguvernamentale românești care asigură suport social pentru românii aflați într-o situație dificilă, dar care, în același timp, promovează limba și tradițiile românești.

Astfel, oficialul român a acceptat invitația de a vizita sediul asociației Salva, una dintre cele mai active organizații nonguvernamentale românești din Spania în domeniul protecției sociale, ce furnizează atât alimente membrilor comunității de români aflați în dificultate, cât și instruire profesională și susținere în găsirea unui loc de muncă. În plus, datorită implicării președintei Ica Tomi, copiii români găsesc la sediul asociației un mediu autentic românesc, unde învață limba, dansurile și tradițiile de acasă”, informează ministerul.

Conform Ministerului Muncii, programul ministrului Simona Bucura-Oprescu a inclus și vizita la câteva firme românești de succes din Comunitatea Madrid, înființate de Adrian Ţudic și Gicu Micu, conaționali care, prin profesionalism, muncă asiduă și consecvență, au reușit să se impună în Spania ca întreprinzători de succes, devenind modele de bună practică.

”Compania de construcții Grupo Tudic, condusă de Adrian Ţudic, deține în prezent un portofoliu de peste 800.000 metri pătrați construiți în centre rezidențiale, centre comerciale, logistică, birouri din Spania și deține unul dintre cele mai importante parcuri de mașini din Madrid, cu peste 40 de echipamente grele de terasament, zeci de camioane, macarale, gondole”, evidențiază sursa citată.

Ministrul a vizitat și compania ALUMINIO GM, condusă de antreprenorul Gicu Micu, care produce tâmplărie de aluminiu și PVC în două fabrici din Spania, iar produsele realizate sunt distribuite și în Germania și Franța. Datorită succesului său, comunitatea românească din Madrid a fost onorată cu cea mai înaltă distincție din partea Guvernului Regional Madrid, pentru integrarea lor și contribuția la dezvoltarea regiunii, pe data de 2 mai.

În timpul vizitelor la cele două companii conduse de antreprenorii români, ministrul Simona Bucura-Oprescu a dialogat cu angajații, a examinat condițiile de lucru și a răspuns la întrebările pe care aceștia le-au avut cu privire la drepturile și obligațiile acestora în raport cu statul spaniol și cu cel român.

Aproximativ jumătate dintre angajații celor doi antreprenori sunt cetățeni români.

”Am întâlnit în Spania doi antreprenori români de succes pe care îi felicit pentru ceea ce au realizat! Mă bucur că nu şi-au uitat rădăcinile și că se bazează pe hărnicia și priceperea românilor care au ajuns aici. Avem și un exemplu despre învățarea continuă și adaptarea la cerințele pieței muncii, despre cum se poate ajunge de la lucrător la întreprinzător de succes, așa cum este cazul domnului Micu. Și mă bucur să văd cum un român provenit din Maramureșul istoric, precum domnul Ţudic, s-a impus ca unul dintre cei mai mari întreprinzători din zona Madrid, generând sute de locuri de muncă. Sunt exemplele cele mai concludente că prin muncă, ambiție și pregătire continuă visurile pot deveni realitate, indiferent de obstacolele întâlnite pe parcurs!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Vizita delegației ministeriale a inclus și Episcopia Ortodoxă a Spaniei și Portugaliei, având în vedere importanța majoră pe care biserica românească o are în viața românilor care trăiesc acolo. În cadrul discuției cu oficialul român, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox al Spaniei și Portugaliei, a cerut sprijin pentru reglementarea situației preoților români din Spania, astfel încât aceștia să poată fi angajați și să beneficieze de asigurări sociale. În această privință, oficialul român a asigurat că va face toate demersurile necesare către autoritățile din Regatul Spaniei în cel mai scurt timp.

 

 

 

 

Află mai multe – Sursa Google News

Related posts

Îndoctrinare sexuală

admin

Ciclonul din bazinul mediteranein din vestul Europei a pătruns și în Romania. O serie de locuințe din regiunea Timiș au fost inundate

admin

CTP România a completat primul centru regional extern de distribuție al LPP Logistics în CTPark Bucharest West

admin

Leave a Comment