14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Local

Prăbușirea a început în anul 1793: informații locale de la Suceava


În ziua de 13 mai 1793, Prăbuşirea a devastat Franţa, iar sângele curgea fără milă din ghilotine, revoluția fiind însetată de rațiune. Joseph Fouche a justificat acest masacru prin afirmația: „Sângele criminalilor hrăneşte pământul libertății și consolidează puterea pe temelii sigure”. Centrul focal al Prăbuşirii era marea „Place de la Concorde”, recunoscută în prezent drept una dintre cele mai frumoase piețe din Paris. În decursul acelui an, piaţa era umbrită de ghilotină, iar aici au fost decapitate 1.343 de victime. Inițial construită între 1755 și 1775, aceasta avea o statuie ecvestră a regelui Ludovic al XV-lea, demolată la începutul Revoluției. Mii de indivizi se adunau aici în fiecare zi pentru a fi martorii execuțiilor publice. Printre victime s-au numărat Ludovic al XVI-lea, Maria Antoaneta, Phillipe Egalite, dar și Danton, Saint-Just și Robespierre. Madame du Barry, o fostă curtezană, a implorat mila înainte de a-și pierde viața la ghilotină, pe 8 decembrie 1793. Alte evenimente semnificative din aceeași zi includ: nașterea împărătesei austriece Maria Tereza în 1717, plecarea vaselor britanice cu prizonieri către Sydney în 1787, declanșarea războiului Mexicului de către Statele Unite în 1846 și nașterea pictorului Georges Braque în 1882.

Citiți articolul complet

Sursa & Credit Foto: „www.svnews.ro”

Notă pentru publicaţii: Ştirile sunt preluate automat din feed-ul Google News, sunt reeditate de editorii noștri, apoi publicate. După cum vedeți, este menționată sursa, creditul foto și linkul către articolul complet. Dacă doriți să nu mai fie preluate articolele dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom suspenda imediat.

Reclamații & Reportaje Știri
contact: medialux85@gmail.com

Consultați Termenii și Condițiile

Related posts

Trei autovehicule distruse de un incendiu în timpul nopții în Frasin recent.

admin

Un tânăr rănit într-un incident grav în vecinătatea „Barajului Fatal” – ILUSTRATIE

admin

Impresionantul act de compasiune: Locuitorii din comunitate salvează viața unei fetițe de 9 ani printr-o intervenție chirurgicală.

admin

Leave a Comment