14.3 C
Suceava
mai 22, 2024
Alegerea Editorilor

Este confirmat! Competiția Cangurul de informatică va începe în luna mai 2024

Informăm cu bucurie că a fost dat PORNIREA înscrierilor la competiția Cangurul de informatică pentru școlarii din clasele V-VIII la nivel național.

Ajutând elevii să aplice cunoștințele de informatică în contexte diverse, concursul încurajează învățarea prin distracție și explorare. Data la care competiția Cangurul de informatică pentru clasele V-VIII va avea loc este 23 mai 2024.

Pentru a descoperi tainele informaticii, elevii sunt expuși la subiecte interesante de logică, algoritmă, programare și utilizare a tehnologiei informatice, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile în domeniu.

Profesorii sunt încurajați să se înscrie pe https://stars-org.net/ în calitate de organizatori ai centrului de testare Cangurul în școli. Aceștia vor avea responsabilitatea înscrierii elevilor, gestionării și desfășurării concursului, comunicând numărul de elevi înscriși pe clase telefonic, online sau prin e-mail.

 

Cum va decurge competiția?

Competiția va avea loc în două modalități:

– în format tradițional, cu broșuri tipărite, distribuite la cererea participanților

Organizatorul centrului de testare poate opta să primească broșuri tipărite pentru elevii înscriși în școli sau să copieze materialele la centrul de testare. Înscrierile elevilor trebuie finalizate până pe data de 19 mai 2024.

Elevii vor trebui să introducă o parolă pe foaia de răspuns, care trebuie memorată (cele 4 litere din codul de participare transmis organizatorului sau alte 4 litere). În termen de două zile lucrătoare de la concurs, organizatorul va trimite foile completate de elevi prin colet poștal la adresa: Editura Sigma: O.P.83, C.P.36, București.

– în format online, pe platforma cangurul.net

Profesorul va furniza elevilor codul său de organizator (format din cinci cifre) pentru a se înscrie la competiție pe site-ul www.editurasigma.ro. La înscriere, fiecare participant va primi un cod unic (de exemplu 12345-ABCD). Cu acest cod, elevii vor putea participa la competiție pe www.cangurul.net. Părinții pot înscrie elevii individual, urmând instrucțiunile de pe www.editurasigma.ro.

Participarea online va avea loc joi, 23 mai, în intervalul 8:00-20:00. Durata competiției este de 60 minute de la deschiderea subiectelor.

Click aici pentru mai multe detalii:

[PRODUS DIGITAL] Cangurul de Informatică 23 mai: Clasele V-VIII

 

Unde găsesc regulamentul competiției?

Vă îndemnăm să consultați regulamentul accesând www.cangurul.ro la următorul link: Regulamentul Cangurul de informatică 23 mai 2024.

 

Ce premii se acordă?

Elevii vor primi diplome de participare sau de premiere, precum și analiza testului. Diplomele pot fi descărcate direct de pe site folosind codul de participare.

Profesorii-organizatori vor avea acces la rezultatele elevilor, diplome și certificate de participare. Oferta Edu+, specificată în regulamentul competiției Cangurul de informatică pentru clasele V-VIII, aduce beneficii semnificative profesorilor organizatori, inclusiv calitatea de redactor coordonator al unei secțiuni a revistei „EduȘcoală”.

 

Elevii se pot pregăti pentru competiția Cangurul de informatică pentru clasele V-VIII prin resursele gratuite disponibile pe www.cangurul.ro, selectând secțiunea „Materiale gratuite” și opțiunea „Cangurul Informatician clasele 5-8”.

Echipa Cangurul România este disponibilă pentru orice informații suplimentare referitoare la competițiile Cangurul, la detalii de contact:

Telefon: 0212434052, 0746238667, 0758044825, 0758044829;

E-mail: suport@cangurul.ro;

Site web: www.cangurul.ro; www.editurasigma.ro. Mulțumim pentru interes și urăm mult succes elevilor dornici să accepte această nouă provocare lansată de competiția Cangurul!

Related posts

TAS demarează marţi audierea cazului Valieva….

admin

O propagandă pentru Alegerea Locală Botoșani. Cunoaște care faimos activist civic își anunță candidatura independentă pentru Alegerea Locală Botoșani.

admin

Un spital din județul Botoşani a fost ÎNCHIS complet, întrucât unicul medic s-a dus în concediu

admin

Leave a Comment